Bonke baalt nog van flaters

5 september 2015

Bonke baalt nog van flaters en gemiste kansen


VEENENDAAL - Het nieuwe voetbaljaar is voor Wouter Bonke (29) dramatisch begonnen. Na twee duels staan er drie ongelukkige momenten achter de naam van de centrale verdediger van G.V.V.V., waaruit tegendoelpunten ontstonden.

 

Niemand hoeft ze Bonke op te lepelen. Bij de fysiotherapeut uit Utrecht staan ze op het netvlies gebrand. "Thuis tegen Katwijk veroorzaakte ik een strafschop, waaruit de gelijkmaker voor Katwijk viel. Vorige week bij ONS Sneek leidde een miscommunicatie met Johan (doelman Jansen, EH) tot een goal en bij het tweede tegendoelpunt liet ik de tegenstander uit mijn rug lopen. In de rust werd ik gewisseld. Is me in mijn loopbaan zelden tot nooit overkomen."
 

Of het consequenties voor de wedstrijd van vandaag bij Rijnsburgse Boys heeft, weet Bonke niet. Maar het zou hem niet verbazen als trainer Erik Assink Bart Hulsbos en Laurens van der Voort in het centrum van de defensie opstelt. Net als zaterdag in de tweede helft bij ONS. Rodny Hofman kan dan weer rechtsback spelen.

Het zou allemaal niet zo erg geweest zijn als G.V.V.V. zaterdag aan de voorkant wat scherper was geweest. "We misten enorm veel opgelegde kansen. Daarmee wil ik de slippertjes achterin niet goedpraten. Die kunnen fataal zijn, maar over de slechte afwerking hoor je later bijna niemand meer", sipte Bonke donderdag.
 

Aan uitduels bij Rijnsburgse Boys heeft G.V.V.V. weinig goede herinneringen. Nederlagen van 7-2, 3-1 en 4-1 verklaren alles. Alleen vorig seizoen verlieten de Veenendalers sportpark Middelmors met een 0-1 zege op zak.
Het wordt voor G.V.V.V. een hels karwei om met hetzelfde resultaat huiswaarts te keren. Assink mist de geblesseerden Jasmin Ramic, Patrick Heesakkers en Ryan Holman, terwijl Simon Brouwer nog geen volledige wedstrijd heeft gespeeld. Bovendien ontbreekt Esmat Shanwary vanwege interlandverplichtingen met Afghanistan.
 

Rijnsburgse Boys-G.V.V.V. (14.30 uur, Middelmors, Rijnsburg).
 

Door: Eit Hendriks