Bonke toch jaar langer door bij G.V.V.V.

11 maart 2016
G.V.V.V. en Wouter Bonke hebben donderdagavond de aflopende verbintenis met een jaar verlengd. De 31-jarige verdediger gaat daarmee zijn zesde seizoen in bij de Veenendalers.
 
In eerste instantie zou na vijf jaar een einde komen aan het huwelijk tussen G.V.V.V. en Bonke, maar de club en speler zijn op die beslissing teruggekomen. ,,Toen we in december een beslissing moesten nemen, had Wouter een slechte periode achter de rug met een aantal cruciale fouten”, verduidelijkt trainer John de Wolf. ,,Zijn rendement was beneden peil. Dat vond hij zelf ook. Op dat moment was het daarom ook logisch dat we Bart Hulsbos wel een contract zouden geven, en Wouter niet. Een moeilijk besluit, want we hebben Wouter hoog zitten als voetballer én als mens.”
 
,,Vanaf die tijd heb ik een andere Wouter Bonke gezien op het trainingsveld”, stelt De Wolf. ,,Hij werd een stuk zelfverzekerder, er leek een last van zijn schouders gevallen te zijn. Nu zie ik de Wouter Bonke zoals mij is verteld. Dan moet je ook als trainer een grote jongen zijn en op een beslissing terugkomen. Hij is een stuk beter geworden, heeft zich voorbeeldig gedragen, en maakte ook goede invalbeurten. Dit is een beloning voor hem.” 
 
 
Zeventien spelers
G.V.V.V. heeft voor volgend seizoen tot dusver zeventien spelers aan zich weten te binden. Johan Jansen, Rodny Hofman, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck en Wilco den Hartog beschikken over een doorlopend contract, terwijl Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Danny de Leeuw, Rob van Eem, Ayoub Boubakari, Patrick Heesakkers en Wouter Bonke hun verblijf in Veenendaal met een jaar verlengden. Mourad Marbouh, afkomstig van het failliete VVA’71, werd in de winterstop voor anderhalf jaar vastgelegd, terwijl Frank Tervoert, Kevin Rijnvis (beiden Sparta Nijkerk) en Robin Mulder (ASWH) volgend seizoen het blauwe shirt van G.V.V.V. verdedigen.
 
Tekst: GVVV.nl
Fotografie: Dick Gijsbertsen