Bonke wil in stijl uit Veenendaal vertrekken

25 januari 2016

Hij stond in de voorgaande vier seizoenen bij G.V.V.V. eigenlijk nooit ter discussie. Natuurlijk speelde Wouter Bonke wel een keer een mindere wedstrijd, maakte ook wel eens een slippertje, waar een goal uit voortkwam. Het is het lot van een verdediger.

Bonke is multifunctioneel. Speelde als rechtsback, middenvelder en centrale verdediger onder trainer Erik Assink. Hij zoekt altijd naar voetballende oplossingen en dat leverde hem veel bijval op.

Hoe anders is deze competitie. Onder de nieuwe trainer John de Wolf verloor Bonke, na een echt slecht optreden bij Spakenburg (5-1 verlies, red.), zijn basisplek en moet sindsdien hopen op invalbeurten of schorsingen van andere spelers. Aan het einde van het seizoen moet hij vertrekken.

Zaterdag bij SteDoCo kwam Bonke er na rust in voor de aangeslagen Laurens van der Voort. "Lekker om weer te voetballen en dan nog winnen ook. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik weg moet. Had ik niet op gerekend. Toch wil ik deze competitie positief afsluiten. Promotie naar de tweede divisie zou mooi zijn."