Brouwer: ‘Het is heerlijk om weer te voetballen’

10 februari 2016
Na een revalidatieperiode van bijna vijf maanden keerde Simon Brouwer (31) zaterdag tijdens het oefenduel met FC Breukelen als invaller terug in het eerste elftal. De middenvelder wil zijn oude niveau weer halen. ,,Ik geef niet snel op.”
 
Wekenlang stonden trainer John de Wolf en Simon Brouwer een half uur voor het begin van de reguliere oefensessies op het trainingsveld. Niet om de komende training voor te bereiden, maar om net even de oefeningen te doen die de binnenband van de linkerknie van de geblesseerde Brouwer specifieker belasten. Als een ware motivator coachte de Leidenaar de middenvelder door de sessies heen. Kappen, draaien en keren. ,,Het waren lange trainingsdagen”, lacht Brouwer na de dinsdagavondtraining.
 
Simon Brouwer maakt zich op voor zijn rentree bij het eerste elftal.
 
Comeback
Hij heeft alle reden om weer te lachen. Zaterdag maakte Brouwer zijn comeback in het elftal van trainer De Wolf. Als centrale verdediger. ,,Het is heerlijk om weer te voetballen. Ik speelde als laatste man, omdat je het spel zo voor je hebt en je weet hoe je de duels ingaat. Ik heb de bal niet heel veel aan de voet gehad, maar alles voelde goed aan. De knie is nog wel gevoelig, merk ik. We bekijken wedstrijd voor wedstrijd hoe het gaat. Het verstand moet de boventoon voeren, niet het gevoel.”
 
Het is Brouwer ten voeten uit. Het verstand gaat boven de onderbuik, hij wil niet nog een keer in de ziekenboeg zetelen. Toch werd ook het geduld van Brouwer op de proef gesteld. Hij hoopte direct na de winterstop al in actie te kunnen komen voor het vlaggenschip, maar de revalidatie leek toch wat meer tijd in beslag te nemen. Reden voor trainer De Wolf om de fysiotherapeut van zijn oude werkgever Sparta Rotterdam om advies te vragen. Hij schotelde Brouwer een aantal specifieke knieoefeningen voor.
 
Stabiliteit
En dus stond Brouwer samen met De Wolf drie keer in de week op het trainingsveld om de oefeningen uit te voeren. ,,Ondanks dat je weet dat het goed zit, ben je bij sommige oefeningen bang de knie te veel te belasten. John motiveerde en prikkelde me om toch over een bepaalde angst heen te stappen. Deels zat het tussen de oren, ja We kunnen wel zeggen dat dit de juiste aanpak is gebleken. Het was belangrijk om de stabiliteit terug te hebben.”
 
'John motiveerde en prikkelde me om toch over een bepaalde angst heen te stappen'
 
In maart wedstrijdfit
Brouwer hoopt in maart wedstrijdfit te raken. ,,Dat lijkt me een realistisch doel. Ik wil eerst minuten maken in het tweede om bij de wedstrijdselectie aan te sluiten”, aldus de 31-jarige inwoner van Amerongen, die de komende maanden bekijkt of hij een toekomst heeft bij de Veenendaalse topklasser.
 
,,Ik wil graag door bij G.V.V.V., maar dan wil ik nog wel belangrijk en van waarde kunnen zijn voor het team. Al hoef ik daarvoor niet alles te spelen. Ik wil in ieder geval wel mijn oude niveau halen en de concurrentie op mijn positie wel aangaan. Ik geef niet snel op.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen