Brouwer: ‘We moeten vertrouwen hebben’

2 september 2015
Na een hinderlijke knieblessure in de voorbereiding is Simon Brouwer (30) op de weg terug. De sympathieke aanvoerder heeft ondanks de flater in Sneek vertrouwen in een goed vervolg tegen Rijnsburgse Boys.
 
Verbeten moet Brouwer zich tijdens de eerste helft van het duel met ONS Sneek hebben. De ervaren rot (218 wedstrijden in het eerste elftal) zag vanaf de reservebank dat G.V.V.V. worstelde met zichzelf, niet wetende wat met de bal te doen. ,,Ik miste een stukje wedstrijdbeleving. Hoe dat kan? Die vraag kan ik nog steeds niet beantwoorden. Fouten maak je niet expres, maar de wedstrijdinstelling moet goed zijn. Misschien was het toch een beetje onderschatting van de tegenstander”, baalt Brouwer na de dinsdagavondtraining.
 
De aanvoerder weet ook dat de sfeer heel anders was geweest als de Veenendalers de kansen in de tweede helft wel hadden weten te benutten. Zelf kreeg hij in de slotfase één van de grootste kansen op de 3-3 gelijkmaker, maar de Sneeker doelman wist nog net een voet tegen zijn inzet te krijgen. ,,Tijdens de 3-1 en 3-2 kwam toch het scenario naar boven dat we winnend van het veld hadden kunnen stappen. We hadden er gewoon moeten winnen.”
 
Brouwer bouwt langzaam maar zeker meer wedstrijdritme op, na een knieblessure die hem de hele voorbereiding aan de kant hield. Tijdens de seizoensouverture tegen Katwijk speelde hij een kleine twintig minuten, tegen ONS Sneek kon hij op een halfuur rekenen. ,,Ik voel het wel, maar het is lekker dat ik weer kan spelen. Een basisplaats is momenteel nog afwachten. We missen wat jongens, maar ik moet naar mijn lichaam luisteren.”
 
Met de geblesseerde Jasmin Ramic, Ryan Holman, Patrick Heesakkers en de afwezige Esmat Shanwary (interlandverplichtingen) is de A-selectie tegen Rijnsburgse Boys dun gezaaid. Een lastige tegenstander, weet ook Brouwer. ,,Ze schuiven een mannetje door op het middenveld en voetballen makkelijk mee. Het is aan ons om de verdediging vroeg onder druk te zetten, zodat we ze het voetballen onmogelijk maken.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen
 
Simon Brouwer opende tijdens de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys in 2014 de score. De treffer zou de opmaat worden voor een klinkende 3-0 overwinning.