Daimy Rijnsburger promoveert naar A-selectie

4 april 2016
De talentvolle Daimy Rijnsburger (19) schuift komend seizoen door van het tweede elftal naar de A-selectie van G.V.V.V. De rechtsback ging maandagavond in op het aanbod van de technische commissie van de topklasser uit Veenendaal.
 
De negentienjarige Rijnsburger verruilde afgelopen zomer de A1 van profclub Almere City, waar hij diverse jaren speelde, voor het tweede elftal van de blauw-witten. Tijdens de zomerse voorbereiding op het huidige seizoen kreeg de rechtsback middels een trainingsstage de kans om zich in de kijker te spelen van de technische staf van het eerste elftal.
 
Vrij recent beleefde de jonge Rijnsburger een primeur in zijn nog prille loopbaan. Hij zat in de thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg (2-0 zege) voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Ook afgelopen zaterdag tegen Capelle (3-0 zege) schaarde hij zich bij de eerste achttien van trainer John de Wolf.
 
 
21 spelers vastgelegd
Met de promotie van Rijnsburger bestaat de selectie van volgend seizoen tot dusver uit 21 spelers. Johan Jansen, Rodny Hofman, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck en Wilco den Hartog beschikken over een doorlopend contract, terwijl Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Danny de Leeuw, Rob van Eem, Ayoub Boubakari, Patrick Heesakkers, Wouter Bonke en Simon Brouwer hun verblijf in Veenendaal met een jaar verlengden. Mourad Marbouh, afkomstig van het failliete VVA’71, werd in de winterstop voor anderhalf jaar vastgelegd, terwijl Frank Tervoert, Kevin Rijnvis (beiden Sparta Nijkerk), Robin Mulder (ASWH), Caifano Latupeirissa (JVC Cuijk), Jelmer Nijburg (Bennekom) en dus Daimy Rijnsburger volgend seizoen het blauwe shirt van G.V.V.V. verdedigen.
 
Tekst en foto's: GVVV.nl