Off-day G.V.V.V. op Panhuis

25 april 2016

Ploeg van trainer John de Wolf creëert te weinig kansen tegen FC Lisse: 0-0.

VEENENDAAL
- Na afloop van het duel tegen FC Lisse heerste er toch nog enige opluchting in het kamp van G.V.V.V.. Ondanks het povere spel en een tegenvallende 0-0 eindstand was de zevende plek op de ranglijst behouden gebleven. Grote concurrent Rijnsburgse Boys had ook remise gespeeld tegen Excelsior Maassluis: 1-1.

Want alles draait bij G.V.V.V. om het behalen van die zevende plaats, het laatste startbewijs voor de nieuwe tweede divisie. Met goed spel of met slecht spel. Dat doet er op dit moment niet toe, het resultaat is heilig verklaard.

Vooraf was door bijna iedereen een positief resultaat tegen FC Lisse verwacht en daarom viel het gelijkspel zwaar tegen. Dat had alles te maken met de onmacht van G.V.V.V. om het zeer compact spelende FC Lisse te ontmantelen. De ploeg uit de Bollenstreek, vanwege het bloemencorso arriveerde de spelersbus te laat in Veenendaal, had het huiswerk goed gedaan en liet G.V.V.V. nooit het geliefde combinatiespel spelen.

Tel daarbij op dat bijna alles spelers van de thuisploeg onder hun niveau speelden en de teleurstellende 0-0 is verklaard.
Ook John de Wolf had soms met pijn in de ogen naar de verrichtingen van zijn ploeg gekeken. "Bij vlagen leek het of ik naar tennis zat te kijken. Zoals in de eerste twintig minuten de tweede helft toen de bal onophoudelijk van blauw naar geel vloog en weer terug. Nee, in onze honger om te winnen speelden we slordig en loerde het gevaar van een snelle tegenstoot steeds om de hoek."

G.V.V.V.'s coach vond ook dat zijn ploeg te weinig had afgedwongen. "In de resterende elf minuten van de gestaakte wedstrijd afgelopen dinsdag bij Kozakken Boys, creëerden we veel meer kansen dan in de hele wedstrijd tegen FC Lisse. Maar goed, soms heb je zo'n dag dat niets lukt. Lastig dat het ons in deze fase overkomt, want we waren graag een paar punten op Rijnsburgse Boys uitgelopen. Maar we hebben het nog steeds in eigen hand."
De Wolf ziet ook een scenario voor zich dat de laatste thuiswedstrijd, uitgerekend tegen Rijnsburgse Boys, wel eens de beslissing over welke ploeg naar de tweede divisie promoveert, moet opleveren.

Daaraan voorafgaand speelt G.V.V.V. zaterdag uit tegen koploper Katwijk en gaat Rijnsburgse Boys bij Spakenburg op bezoek. Een week later volgt voor G.V.V.V. de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels en ontvangt Rijnsburgse Boys Capelle. Daarna volgt de clash tussen beide kemphanen in Veenendaal.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Den Hartog (71. Brouwer), De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (46. Heesakkers), Pilon.


G.V.V.V.-topscorer Olivier Pilon komt in het duel tegen laagvlieger FC Lisse (0-0) niet tot scoren. Foto: Herman Stöver

De Leeuw baalt van misstap

Hij begreep dat hij en zijn ploeggenoten het publiek niet hadden vermaakt. Sterker, Danny de Leeuw was het volkomen eens met de conclusie dat G.V.V.V. zaterdag tegen FC Lisse (0-0) verzaakt had en daarvoor de rekening kreeg gepresenteerd.
"Thuis moet je gewoon winnen van FC Lisse. Niet alleen op papier, maar ook in werkelijkheid. Alleen speelden we daarvoor veel te slordig en onrustig. In onze haast om een doelpunt te willen maken, klopte de passing niet en leden we ontzetten veel balverlies", analyseerde de middenvelder direct na afloop.

De Leeuw vond ook dat FC Lisse alleen naar Veenendaal was gekomen om niet te verliezen en daarom de linies gesloten en dicht op elkaar liet spelen. "Dan moet je proberen om in een hoog tempo een bres in die verdedigingsmuur te slaan, maar dat lukte ons totaal niet. Het tempo was te laag en op een paar mogelijkheden na hadden we geen enkel zicht op een voorsprong. Was dat wel gebeurd, dan had FC Lisse moeten komen en was er een totaal andere wedstrijd ontstaan", meende De Leeuw. Ondanks het sleurwerk van De Leeuw, hij was één van de weinige spelers die nog net een voldoende haalde, bleef G.V.V.V. de hele wedstrijd onmachtig.

Zelfs het in de tweede helft inbrengen van nieuwe aanvallende krachten - Simon Brouwer kwam voor Wilco den Hartog en Patrick Heesakkers voor de onzichtbare Dennis van Meegdenburg - hielp niet, had De Leeuw gezien. Van de vleugels kwamen geen voorzetten om hen te bedienen. "We hebben het aan onszelf te wijten dat we niet op Rijnsburgse Boys zijn uitgelopen. Een gemiste kans en daar baal ik van."


Door; Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. kan geen potten breken tegen FC Lisse