De Wolf: ‘Begrijp de beslissing van de arbiter’

9 april 2016
John de Wolf baalde dat de wedstrijd tussen Kozakken Boys en G.V.V.V. werd gestaakt in een fase dat de Veenendalers aanstalten maakten.
 
In de 83ste minuut legde arbiter Frank de Winter de wedstrijd stil nadat hij voor de zoveelste keer beledigd werd door supporters. ,,We zaten net in een fase dat we de trekker over wilden haalden. Maar, ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter om het duel stil te leggen. In de eerste helft werd er al veel naar hem geroepen, in de tweede helft niet meer...”, zag De Wolf, die het duel het liefst had afgemaakt in Werkendam. ,,We wilden samen met Kozakken Boys doorspelen, maar de scheidsrechter was resoluut. Hij wilde niet meer verder.”
 
Lastig
G.V.V.V. kwam in de tweede helft een stuk beter uit de verf dan in het eerste bedrijf. ,,We hadden het lastig, ja. Johan hield ons op de been en we dwongen te weinig af. In de rust hebben we het vooral verdedigend neergezet en gezegd dat het tempo opgeschroefd moest worden. Onze kansen lagen vooral bij Danny de Leeuw aan de linkerkant.”
 
Kat- en muisspel
De Veenendalers kwamen vijf minuten voordat arbiter De Winter voor het laatst op zijn fluit blies bijna op voorsprong via Martin van Eck. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Mike van den Kieboom. Een minuut later trof Simon Brouwer de buitenkant van de paal. ,,De laatste twintig minuten was het een kat-en muisspel. We hadden het goed onder controle in de tweede helft, maar waren soms te slordig in balbezit. Maar ik had wel het gevoel dat we hier een resultaat zouden halen. Ik zat op het puntje van mijn stoel… Helaas”, baalde de oefenmeester.