De Wolf: ‘Dit is de bekroning’

14 mei 2016
Trainer John de Wolf deed een stapje terug na het laatste fluitsignaal op Panhuis. Natuurlijk, ook hij was in extase na de 2-1 zege op Rijnsburgse Boys wat promotie naar de nieuw te vormen Tweede Divisie betekende, maar volgens hem moesten de spelers bejubeld worden. Niet hij.
 
,,Dit is de bekroning van vele maanden hard werken”, waren de eerste woorden van de coach na afloop. ,,Elke training, elke wedstrijd hebben we hiervoor geknokt, gestreden als leeuwen. Kijk maar naar Johan Jansen. Hij heeft bijna vier maanden met een blessure rondgelopen, trainde amper, maar stond zaterdag toch telkens onder de lat. Dat hij dan een balletje slecht uittrapt is niet zo erg. Hij staat er. Dit is fantastisch.”
 
Mentale veerkracht
,,We hadden bij de rust de wedstrijd al beslist moeten hebben”, doelde De Wolf op de vele blauwgetinte kansen in de eerste helft. Martin van Eck had na zes minuten spelen de openingstreffer op de schoen, maar hij stuitte op doelman Richard van Nieuwkoop. Een kopbal van de middenvelder zeilde naast. Tegen de verhouding in kwam Rijnsburgse Boys via Danny van der Vijver op voorsprong. ,,Dat we binnen vijf minuten op 2-1 voorsprong komen toont de mentale veerkracht van het team. En dat uitgerekend Simon Brouwer twee keer scoorde, maakt het allemaal mooier.”
 
Samenwerking met Brouwer
Brouwer was ruim een halfjaar uit de roulatie door een knieblessure en werkte samen met De Wolf op een bijveld aan zijn herstel. ,,Ik vind dat ik dat hoor te doen als trainer. Ik ken hem nog niet zo lang, maar heb van de mensen binnen de club gehoord wat hij allemaal kan. Genieten.”
 
 
Ratelband in Hoenderloo
In voorbereiding op het duel met Rijnsburgse Boys overnachtten de Veenendalers vrijdag op zaterdag op initiatief van de coach in Hoenderloo, normaliter de vaste standplaats van het Nederlands elftal. Niemand minder dan Emile Ratelband, een vriend van de coach en bekend van de kreet ‘tjakka’, sprak de spelers urenlang moed in. ,,Roy Terschegget werd ook nog naar voren geroepen en moest met blote voeten op een stoel gaan staan. Bijna moesten we hem missen voor vandaag, omdat hij met zijn voeten in stukjes glas ging staan. Maar het was meer zo van, ons kan niets gebeuren. Het zegt wat over Roy dat hij zonder aarzelen naar voren liep”, aldus De Wolf. ,,Dit is de beloning voor zeven maanden hard werken met elkaar.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen