De Wolf is ‘een heel blij mens’ na zege op HHC

16 januari 2016
Trainer John de Wolf nam na de 4-1 overwinning op HHC Hardenberg met een brede grijns op het gezicht plaats aan de perstafel. Hij had daar alle reden toe. Zijn elftal was lange tijd de betere tegen de nummer vier van de Topklasse Zaterdag en ging uitstekend met de kansen om.
 
,,Hier hoop je op”, begon De Wolf aan zijn perspraatje. ,,We zijn met een goed gevoel uit de winterstop gekomen, hebben een prima trainingskamp en goede oefenwedstrijden achter de rug. We hebben alle 21 handen keihard nodig. Vandaag heeft iedereen goed gespeeld. Het toont dat we op de goede weg zijn.”
 
Doeltreffendheid
G.V.V.V. had weinig kansen nodig om het net te vinden. De doeltreffendheid stemt De Wolf tevreden. ,,Het zegt natuurlijk dat we niet met oogkleppen naar het doel lopen. Vanuit een compacte organisatie proberen we het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. Het is mooi als alle schoten in het net vliegen, maar ik moet ook zeggen dat er veel voetbal in het elftal zat vandaag.”
 
 
‘Niet te lang in de euforie blijven hangen’
,,Ik ben nu een heel blij mens”, vervolgt de hoofdtrainer van de Veenendaalse topklasser. ,,Maar we moeten niet te lang in de euforie blijven hangen. Het avontuur kan mooi worden als we de komende weken veel punten pakken, maar we moeten wel scherp blijven.”
 
Finale
Door de 4-1 zege op HHC Hardenberg steeg G.V.V.V. naar de negende plaats op de ranglijst. De Veenendalers hebben uitzicht op de nummer zeven DVS’33 Ermelo, dat twee punten meer heeft dan de ploeg van trainer John de Wolf. ,,Natuurlijk kijken we veel naar de stand, ik ook, maar het belangrijkste is dat we veel eisen van onszelf. Met niets minder mogen we tevreden zijn. Elke wedstrijd is vanaf nu een finale.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen
 
Meer foto's van Dick Gijsbertsen kunt u zien door hier te klikken.