De Wolf: ‘Hebben ons niveau niet gehaald’

23 april 2016
Hoofdtrainer John de Wolf baalde na afloop over het teleurstellende gelijkspel tegen FC Lisse. De oefenmeester zag dat zijn ploeg het moeilijk had tegen de stugge bezoekers uit de Bollenstreek en het ontbrak hem juist in die fase aan de steun van het thuispubliek.
 
,,We hebben ons niveau niet gehaald vandaag. Door de compacte defensie van FC Lisse kregen we weinig ruimte om gevaar te stichten”, stelde De Wolf. ,,Maar één kans in negentig minuten is veel te mager. We hebben te weinig afgedwongen, maar ik wilde in de slotfase ook niet ten koste van alles naar voren lopen, want het kan zomaar zijn dat je dan tegen een zeperd aanloopt. Helaas hebben we niet laten zien wat we kunnen, namelijk goed voetballen.”
 
Flipperkast
Vooral de onzorgvuldigheid in balbezit zorgde ervoor dat G.V.V.V. nauwelijks bij het doel van FC Lisse-doelman Mark de Vries kwam. ,,Het leek net of ik naar een flipperkast zat te kijken”, verwoorde de coach treffend. ,,Zowel wij als FC Lisse waren te slordig. Ik kreeg er bijna een stijve nek van. Ik wilde met het inbrengen van Patrick Heesakkers voorin wat forceren met voorzetten vanaf de vleugels, maar de ervaren verdediging van FC Lisse kon dat goed opvangen. Olivier Pilon is er niet doorgekomen. Maar goed, we zijn ook geen computers.”
 
 
‘Niet mijn stijl’
Juist in die fase had de trainer gehoopt op de steun van de fans, maar die gaven niet thuis, vond De Wolf. ,,Ik had het idee dat ik niet bij G.V.V.V. op de bank zat. Ik hoorde veel negatieve geluiden, terwijl het juist zaak is dat het publiek achter de ploeg gaat staan als het minder gaat. Dit is niet mijn stijl. Ik snap het ook niet, de spelers irriteerden zich er zelfs aan. Ik heb lang bij een ploeg gespeeld waar ze tot de laatste snik de spelers ondersteunden. Ik hoop dat ons publiek tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys daar een voorbeeld aan gaat nemen. We hebben de steun juist nu hard nodig.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen