De Wolf: ‘Hebben onze huid duur verkocht’

5 december 2015
Trainer John de Wolf baalde na afloop van de verloren wedstrijd tegen Kozakken Boys. De oefenmeester zag zijn ploeg een 1-0 voorsprong uit handen geven en stapte met nul punten van het veld.
 
,,Ik kan de jongens niets verwijten. We zijn eigen niet echt in de problemen gekomen, tot de 80ste minuut”, verwijst de in oktober aangestelde coach naar de gelijkmaker van Kozakken Boys. ,,Je mag de wedstrijd dan niet meer uit handen geven, maar in tien minuten tijd geven we twee onnodige doelpunten weg...”
 
‘Huid duur verkocht’
G.V.V.V. leek het in de eerste helft goed op orde te hebben. De Veenendalers kwamen via Oliver Pilon al snel op voorsprong en verzuimden de marge in het vervolg te vergroten ,,Alles klopte in de eerste helft. We hebben twee goede kansen gehad om de voorsprong uit te breiden, maar daarin vergaten we onszelf te belonen. Na de gemiste strafschop van Kozakken Boys (Sherwin Grot schoot in de 54ste minuut tegen de handen van doelman Johan Jansen, red.) had ik het idee dat het zo’n dag was waarop we niet zouden verliezen. We hebben met veel krachten gesmeten en onze huid duur verkocht tegen de kampioen.”
 
 
Progressie
,,Ik zie wel progressie in de groep, want we waren lang gelijkwaardig of zelfs beter dan de koploper”, vervolgt De Wolf, die Martin van Eck en Olivier Pilon van kant liet verwisselen. Vooral Pilon was zijn tegenstander aan de rechterkant de baas en stichtte om de haverklap veel gevaar. ,,We hebben ook weinig rekening met ze gehouden en snel druk gezet. Dat biedt perspectief voor de volgende belangrijke twee wedstrijden. Die moéten we gewoon winnen. Ik kan het me niet voorstellen dat we een van de twee verliezen.”
 
G.V.V.V. gaat volgende week zaterdag op bezoek bij FC Lisse, terwijl ONS Sneek een week later in Veenendaal de tegenstander is.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen