De Wolf: ‘Terechte overwinning geboekt’

2 april 2016
Trainer John de Wolf had na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Capelle (3-0) veel lovende woorden over voor zijn team, dat na rust afstand nam van de club uit Rijnmond.
 
,,Een terecht overwinning”, stelde de hoofdtrainer. ,,In de tweede helft waren we veel beter aan de bal dan in het eerste bedrijf, waarin we veel verkeerde keuzes maakten en slordig waren in balbezit. De energie en inzet waren wel aanwezig, dat zijn in ieder geval ingrediënten voor een overwinning. De eerste goal was een bevrijding voor ons.”
 
Adnan Alisic zette een kwartier na rust Martin van Eck met een lepe voorzet alleen voor de keeper: 1-0. Ook bij de 2-0 was Alisic de aangever, dit keer vond Simon Brouwer het net. De middenvelder, ouderwets sleurend over het veld, bekroonde daarmee zijn goede optreden op Panhuis, vond ook De Wolf. ,,Na de goal van Simon Brouwer kreeg ik een brok in m’n keel. Ik ken hem niet heel lang, maar gun hem het allerbeste na maanden van blessureleed. Hij is belangrijk voor het team en heeft met zijn doelpunt een signaal afgegeven naar de rest. In jezelf investeren loont.”
 
De Wolf in extase na de 3-0 van Patrick Heesakkers.
 
‘Geen paniek’
Ondanks de schorsingen van aanvoerder Roy Terschegget, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane had G.V.V.V. geen moeite om haar wil op te leggen aan Capelle. ,,Ik ben nooit in paniek geraakt door de vier schorsingen. We hebben een brede en grote selectie, dus ik vreesde nergens voor. Ik heb net in de kleedkamer een groot compliment gemaakt naar de jongens die de posities overnamen. Ze hebben het prima gedaan.”
 
‘Zeg het maar’
G.V.V.V. lijkt door de zege nog twee concurrenten te hebben in de strijd om de zevende plaats: Rijnsburgse Boys (2 punten achterstand) en DVS’33 (5 punten). ,,IJsselmeervogels beschouwde ik als de gevaarlijkste outsider, maar die verliezen ook na een 2-0 voorsprong. Maar kijk maar naar Kozakken Boys, dat verliest van ONS Sneek. Zeg het maar… We moeten het maximale uit onszelf blijven halen, dat hebben we vandaag goed gedaan.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen