De Wolf: ‘Willen iets moois opbouwen bij G.V.V.V.'

23 december 2015
John de Wolf (53) reageerde woensdag verheugd op zijn contractverlenging bij G.V.V.V. De oefenmeester is een jaar langer de trainer van de Veenendaalse topklasser. ,, Ik kan me als coach niet meer wensen.”
 
,,Loek Budding (bestuurslid technische zaken, red.) zou morgen eigenlijk contact met me opnemen, maar hij belde vanmiddag al”, zei De Wolf in een eerste reactie op zijn contractverlenging. De oud-international nam in oktober het stokje over van Erik Assink, nadat de samenwerking met de Almeerse coach werd verbroken.
 
Het moet vertrouwen geven dat de spelersgroep, staf, bestuur en businessclub graag met je door willen.
,,Zeker. Het is een mooi gebaar van iedereen. Ik kan me als coach niet meer wensen als de spelers, staf, bestuur en businessclub unaniem met me door willen. Je weet natuurlijk nooit wat de spelers vinden als ze onderling met elkaar spreken, maar mijn gevoel was goed. Ik ben heel blij dat dat gevoel wederzijds is.”
 
Waarom heb je een goed gevoel bij G.V.V.V.?
,,Ik heb het prima naar mijn zin bij de club en ik denk dat we bezig zijn om iets moois neer te zetten. Ik stap iedere trainingsavond fluitend in de auto naar Veenendaal en ik kan fantastisch werken met de spelers. Die klik is er. Dat zie je de laatste wedstrijden wel. Het is voor mezelf ook goed om rust in te bouwen.”
 
 
Hoe zie je de toekomst bij de club voor je?
,,De eerste opdracht blijft het bereiken van de Tweede Divisie. Dat is duidelijk. Maar ik kan nu wel meer meedenken over het selectiebeleid van de club. Ik ben natuurlijk niet de eindverantwoordelijke, maar ik kan wel in mijn netwerk zoeken. Toch blijft het eerste doel om de lijn die we nu hebben ingezet door te trekken.”
 
Zie je dat er wat moois ontstaat?
,,Dat merk je aan alles binnen de groep. Om een voorbeeld te noemen: Donderdag zag ik een angstaanjagende afwerkoefening, werkelijk alles ging erin. Dat heb ik dit seizoen nog niet meegemaakt. Dan zie je dat er vertrouwen is.”
 
Je zei na afloop van de wedstrijd tegen ONS Sneek dat de ploeg nog niet constant genoeg was. Hoe haal je die wisselvalligheid er uit?
,,Door duidelijk naar elkaar te zijn én door nog meer automatismen in het elftal te brengen. We moeten keihard met elkaar blijven werken en daarin is ook communicatie doorslaggevend. Het belangrijkste is dat we punten pakken. Of dat gaat lukken? We maken een grote kans om bij de eerste zeven te eindigen. Dat komt niet aanwaaien, daar moeten we alles voor geven.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen