De Wolf: ‘Winnen en verliezen doen we met elkaar’

30 januari 2016
John de Wolf sprak na afloop van de verloren wedstrijd tegen Excelsior Maassluis (0-1) zijn steun uit voor doelman Johan Jansen. De goalie ging in de slotfase opzichtelijk in de fout en leidde zo het enige doelpunt van de wedstrijd in.
 
,,We hebben in de eerste helft genoeg kansen gehad, maar we konden ze niet in doelpunten omzetten”, begon De Wolf, zichtbaar aangeslagen, aan zijn perspraatje. ,,Het was een typische 0-0 wedstrijd, wie zou scoren, zou winnen. Dat gevoel hadden wij ook op de bank.”
 
G.V.V.V. en Excelsior Maassluis hielden elkaar lang in evenwicht, totdat Kevin Vink na een verkeerde inschatting van doelman Jansen de 0-1 tegen de touwen kopte. ,,In de tweede helft zijn we niet in gevaar gekomen. We hebben ook heel weinig weggegeven, tot de fout van Johan. Ik heb de situatie nog niet met hem doorgenomen, want als speler besef je zelf wel dat je niet goed zat. Ik vind ook niet dat ik Johan daar nu op moet afrekenen, want we winnen en verliezen met elkaar.”
 
 
,,We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. Excelsior Maassluis heeft een goed sterk blok staan, maar we hadden niet het gevoel dat we van ze konden verliezen. Als je had gewonnen…”, verwees de coach naar de voorspoedige uitslagen van concurrenten Rijnsburgse Boys en DVS’33. Dat hij verloor van zijn oude werkgever, maakte het voor De Wolf niet extra pijnlijk. ,,Elke nederlaag is zuur, maakt niet uit tegen wie.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen