De Wolf: ‘Zijn niet in de problemen gekomen’

19 december 2015
John de Wolf was in zijn nopjes met de 4-1 overwinning op laagvlieger ONS Sneek. De trainer van de Veenendaalse topklasser gaat door de klinkende zege met een goed gevoel de winterstop in.
 
,,Het is uitgekomen wat we wilden hebben: zes punten”, begon De Wolf, die daarmee verwees naar zijn eerdere uitspraken voor de duels met FC Lisse (3-1 winst) en ONS Sneek. ,,De wedstrijd van vandaag was cruciaal, omdat we aansluiting wilden hebben met de top zeven. Daarin zijn we geslaagd.” 
 
Laks
G.V.V.V. kende een stroeve start op een goed gevuld Panhuis. Door een te laag tempo wisten de Veenendalers amper voor gevaar stichten. ONS Sneek leek een stuk agressiever en kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong. ,,We oogden heel laks bij de 0-1. Ik proefde bij de spelers dat ze dachten dat ze wel even zouden winnen van ONS Sneek. Daarvoor hadden we ze natuurlijk ook gewaarschuwd. We kregen bij het tegendoelpunt de deksel op onze neus, maar sindsdien zijn we niet meer in de problemen gekomen.”
 
Constanter
,,Het ging vandaag om één ding: winnen. We hebben een reeks van negen punten uit vier wedstrijden neergezet en daar kunnen we op voortborduren”, vervolgt De Wolf, die ook zag dat het spel nog niet helemaal naar wens was. ,,De ploeg moet een stuk constanter worden, alleen bij vlagen laten we zien wat we echt kunnen. We hebben wel de kwaliteiten in huis om dat te kunnen nastreven.”
 
Toekomst
De Wolf heeft daarom ook de intentie om langer in Veenendaal te blijven. ,,Ik heb het hier goed naar mijn zin, maar dat gevoel moet natuurlijk wel van twee kanten komen. We gaan binnenkort om de tafel en dan hoor ik wel wat de intenties van de club zijn.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen