De Wolf houdt dubbel gevoel over aan gelijkspel

14 november 2015
Coach John de Wolf hinkte na afloop van de wedstrijd tussen G.V.V.V. en DVS ’33 (3-3) op twee gedachten. Aan de ene kant had er meer ingezeten voor de Veenendaalse formatie, anderzijds was DVS’33 dicht bij een overwinning.
 
,,We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd winnend af te sluiten”, zei de coach. ,,Dit was niet een wedstrijd waarin het voetbal het belangrijkste was, maar waarin strijd de boventoon voerde. In de eerste helft vond ik ons laks, in de tweede helft hebben we dat rechtgezet en waren we een stuk sterker in de duels.”
 
Veerkracht
G.V.V.V. leek de wedstrijd na de 2-1 van Danny de Leeuw naar zich toe te trekken, maar de debutant uit Ermelo voelde zich niet verslagen en zette binnen een mum van tijd de 2-2 en de 2-3 op het scorebord. ,,Dan is het toch knap dat we die voorsprong ongedaan weten te maken. Dat toont veerkracht. Vooral bij de 3-3 was dat goed zichtbaar. De spelers reageerden heel bevlogen, pakten de bal uit het doel en wilden er alles uit halen.”
 
 
‘Dennis is Dennis’
Dennis van Meegdenburg luisterde zijn rentree op met een doelpunt vlak voor rust. De Wolf, die de spits vroeg naar een terugkeer bij de A-selectie, was blij met het optreden van de 41-jarige spits. ,,Echt lekker dat hij het eerste doelpunt maakt. Voor het oog lijkt het doelpunt simpel, maar je moet er staan en het toch maar even doen. Dennis is Dennis”, zei de coach met een grijns op het gezicht.
 
Dubbel gevoel
,,Vooraf was ik niet tevreden met een punt, achteraf zit ik hier met een dubbel gevoel. Het had ook zo maar anders kunnen zijn. Dat we twee keer een achterstand ombuigen en drie keer weten te scoren is positief. Maar als we dan drie keer scoren, dan moeten we winnen. Zeker in eigen huis”, besluit de 52-jarige De Wolf.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen