De Wolf koerst af op tweede divisie

30 januari 2016

VEENENDAAL Na de 0-3 zege van vorige week tegen SteDoCO, bereikte G.V.V.V. de zo gewenste zevende plek op de ranglijst in de zaterdagtopklasse. Nu is het zaak die plek minimaal te consolideren. Nog beter is het verder te stijgen.

Dat is ook de bedoeling van John de Wolf. De coach van de Veenendaalse topklasser wil er voor waken dat zijn ploeg nu achterover gaat leunen. "Met het behalen van de zevende plaats, de laatste plek die in de eindstand recht geeft op promotie naar de tweede divisie, is de eerste stap van onze doelstelling gezet. Maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog twaalf duels te spelen, dus veel punten te verdelen. We zullen er hard voor moeten knokken", waarschuwt De Wolf.

Terugkijkend op de periode, waarin hij het roer overnam van de in oktober ontslagen Erik Assink, vindt de voormalige Feyenoorder dat er binnen zijn selectie zeker het één en ander is veranderd. Vooral op het mentale vlak heeft de ploeg een metamorfose ondergaan. Is er weer lef en vertrouwen in de groep geslopen en spelen zijn 'gasten' weer met zelfvertrouwen, meent De Wolf.

"Mijn zoon was er bij toen we de bekerwedstrijd van Zuidvogels verloren (1-2, EH) en ook vorige week bij SteDoCo. Het viel hem op dat de inzet en het geloof in eigen kunnen vorige week een wereld van verschil was met de uitstraling van de ploeg tegen Zuidvogels. Toch waren het bijna exact dezelfde spelers. Voetballend vermogen heeft er altijd in de groep gezeten, je moet er voor zorgen dat het er uitkomt."

Dat is waarom De Wolf aan de klus begon. "G.V.V.V. bungelde op dat moment onderin, maar ik geloofde in de mogelijkheden om de ploeg aan het voetballen te krijgen. Ook in de doelstelling om promotie naar de tweede divisie te bewerkstelligen. Het waren uitdagingen, die me aanspraken", vertelt de coach.

G.V.V.V. is druk bezig de selectie voor volgend seizoen op orde te krijgen. Daartoe moeten er nog zeker vier spelers worden aangetrokken. Wat de technische staf betreft, heeft De Wolf de zaakjes al op orde. Op zijn voorstel wordt Dennis van Meegdenburg als assistent toegevoegd. Een handige zet. Van Meegdenburg is, net als de andere assistent Jan Diepeveen, een clubman en kan mooi als vertrouwensman tussen de spelers en De Wolf fungeren.
 


G.V.V.V.-trainer John de Wolf slingert aanwijzingen voor zijn spelers het veld in. De Veenendaalse club is onder zijn bewind gestegen naar de zevende plek in de Topklasse. foto: Herman Stöver.


Door: Eit Hendriks