De Wolf kritisch op zijn ploeg

9 mei 2016

G.V.V.V. moet Rijnsburgse Boys weer naast zich dulden op promotieplek

Wispelturig G.V.V.V. verliest punten door remise met IJsselmeervogels (1-1).


SPAKENBURG - Op G.V.V.V. valt geen peil te trekken. De ene week speelt de ploeg van trainer John de Wolf hongerig en gedreven en wint het van de koploper (1-2 bij Katwijk), een week later zijn de Veenendalers plotseling veranderd in een gemakzuchtig en inspiratieloos elftal dat de in twee bussen meegereisde aanhang een verloren middag bezorgde.

Want over het 1-1 gelijkspel tegen een gehavend IJsselmeervogels valt bijna geen positief woord te vertellen. Zelfs De Wolf, die zijn ploeg, sinds zijn aantreden in oktober, nog niet eerder was afgevallen en steeds de hand boven het hoofd hield, had na afloop geen goed woord over wat zijn 'gasten' zaterdag tegen IJsselmeervogels hadden laten zien.
"Net als tegen Katwijk begonnen we dramatisch slecht aan de wedstrijd, maar nadat we gescoord hadden, begon ik er weer in te geloven en had verwacht dat we de voorsprong zouden uitbouwen. Maar daar kwam niets van terecht. We speelden in een veel te laag tempo en straalden op geen enkele wijze uit dat we de wedstrijd wilden winnen", mopperde de trainer.

G.V.V.V. liet zich in de beginfase inderdaad overrompelen door IJsselmeervogels, dat diverse geblesseerde en geschorste spelers miste en met jeugdspelers op de bank begon.
Maar de Veenendalers herstelden zich snel en uit de eerste echt goede aanval - één van de twee uit de hele wedstrijd - kwam in de tiende minuut ook de 0-1 op het bord. De voorzet was van Rodny Hofman, 'Opa' Dennis van Meegdenburg stond op de goede plek om de bal binnen te koppen.

Wat daarna volgde was een saaie, bijna slaapverwekkende vertoning, waarin G.V.V.V. als een makke kudde opereerde, zoals De Wolf het omschreef. "Zo hadden we nog twee uur kunnen voetballen, zonder enig gevaar te stichten", vond de coach.
Daarom was het niet verwonderlijk dat IJsselmeervogels langszij kwam, daarbij geholpen door geklungel in de verdediging van G.V.V.V. Die linie was trouwens de hele wedstijd kwetsbaar. Omdat Wouter Bonke geen rugdekking kreeg, was de doorgang voor Wouter de Graaf vrij: 1-1.

Wie gedacht had dat G.V.V.V. na een donderspeech in de rust in het tweede bedrijf met een andere instelling zou spelen, kwam bedrogen uit. Even was er een opleving, maar bijna onmiddellijk zakte het spelpeil terug naar het niveau van de eerste helft.
De Wolf wond zich aan de zijlijn steeds meer op, maar bleef een roepende in de woestijn. "Of ze misschien last van de warmte hadden? Kom nou. Ja, warmte in het hoofd. Als je denkt dat je het warm hebt, heb je het ook", sneerde De Wolf.

Hij snapte de instelling van zijn spelers niet, had verwacht dat ze elkaar zouden motiveren en corrigeren. "Maar het bleef slappe hap. Mijn ploeg speelde alsof er niets op het spel stond, dat we niet voor promotie speelden. Dit puntenverlies hebben we aan onszelf te danken", fulmineerde een bijzonder boze De Wolf.
Hij wees erop dat G.V.V.V. aanstaande zaterdag geen enkele marge meer heeft ten opzichte van Rijnsburgse Boys, dat zelf met 3-2 won van Capelle.

"Als we van IJsselmeervogels hadden gewonnen, was onze voorsprong op Rijnsburgse Boys twee punten gebleven en hadden we in het onderlinge treffen aan een gelijkspel genoeg gehad om naar de tweede divisie te promoveren. Dan had Rijnsburgse Boys moeten komen en zich niet kunnen verstoppen. Nu kan elk tegendoelpunt voor ons dodelijk zijn", rekende de oefenmeester voor.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Hulsbos, Marbouh; Den Hartog, Terschegget, De Leeuw (82. Heesakkers); Van Eck, Van Meegdenburg, Pilon (26. Brouwer).

Joey Snijders kan matig G.V.V.V. ook niet inspireren

Voor aanvang van het treffen tussen IJsselmeervogels en G.V.V.V. was er even een kippenvelmoment. Joey Snijders, voormalig speler van zowel G.V.V.V. als IJsselmeervogels, die vorig jaar na een beroerte een ernstig auto-ongeluk kreeg en sindsdien gehandicapt is, zat voor de eerste keer als toeschouwer bij een wedstrijd op de tribune.

De spelers van G.V.V.V. verwelkomden Snijders met een warm applaus, dat spontaan door het publiek werd overgenomen. Na afloop kwam Snijders naar de kleedkamer van de Blauwen, die ondanks de teleurstelling over het 1-1 gelijkspel, de tijd namen om even met hun maatje te praten.

Martin van Eck rukte zich los van het samenzijn om nog even over de wedstrijd na te praten. Een erg teleurstellend duel moest ook Van Eck toegeven. "Het zag er inderdaad niet goed uit, dat beseffen we allemaal. Waaraan het lag? Ik weet het niet. Natuurlijk zal de plotselinge warmte wel een rol gespeeld hebben, maar daar had IJsselmeervogels ook mee te maken. Dus dat is geen excuus. Na de 0-1 voor ons dacht ik dat we zouden doordrukken, maar in plaats daarvan werden we slordig en traag. Konden we de kansjes die we kregen niet afmaken."

Eén van die mogelijkheden kreeg Van Eck zelf. Vier minuten na rust leek hij te scoren. Hij dolde zijn tegenstander, maar in plaats van zelf te schieten legde hij af op Roy Terschegget, die naast schoot. "Ik kwam verkeerd met mijn stappen uit en daarom leek het me raadzamer om Roy aan te spelen. Jammer dat die bal er niet in ging", merkte Van Eck op.
Tot zijn spijt zag hij ook dat Wouter Bonke en Rodny Hofman geel kregen. Zij zijn zaterdag tegen Rijnsburgse Boys geschorst.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. kan het verschil niet maken