De Wolf looft ‘zakelijker’ G.V.V.V. na zege op RVVH

13 februari 2016
De gestructureerde verdediging van G.V.V.V. stelde hoofdtrainer John de Wolf (53) na afloop van de 0-1 overwinning op RVVH tevreden.
 
Ondanks een moeizame eerste helft had de Veenendaalse topklasser volledig recht op de overwinning. Na een reeks gemiste kansen van Olivier Pilon maakte Danny de Leeuw de enige treffer van de wedstrijd op een redelijk gevuld sportpark Ridderkerk.
 
,,Laat ik vooropstellen, wij hebben meer kwaliteit in de selectie”, begon De Wolf, die gevraagd werd naar zijn behoudende speelwijze, aan zijn perspraatje in de catacomben. ,,Wij hebben vooral rekening gehouden met de twee spitsen van RVVH: Barradas en Martha. Daar komt normaliter veel dreiging vanuit en die angel hebben we er goed uitgehaald. We speelden wat zakelijker, zetten expres geen druk op de verdediging van RVVH, omdat we anders in de val liepen. Met een lange bal zouden ze onze defensie zo kunnen passeren.”
 
 
Door de wat behoudender speelwijze van G.V.V.V. was er weinig spektakel te beleven in Ridderkerk. ,,Het is misschien wat tegen onze natuur in. Maar we hebben ook in deze wedstrijd weinig weggeven en hebben volledig de controle gehouden. Elke wedstrijd is vanaf nu een finale”, besloot de oefenmeester.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen