De Wolf mag trakteren na ‘clean sheet’ tegen SteDoCo

23 januari 2016
Hoofdtrainer John de Wolf roemde na afloop de wijze waarop zijn elftal de wedstrijd had uitgespeeld in Hoornaar. De 53-jarige coach kreeg direct de rekening gepresenteerd voor de 0-3 zege op SteDoCo. Hij mag de selectie trakteren.
 
Het is een van de afspraken die De Wolf sinds zijn komst naar Veenendaal met de selectie heeft gemaakt. Als G.V.V.V. de nul houdt, moet de Leidenaar op de maandag die volgt met gebak de kleedkamer binnenwandelen. Niet dat het een verplichting is van de selectie, De Wolf heeft die belofte zelf gedaan. En belofte maakt schuld. ,,Maar dat vind ik helemaal niet erg”, lacht de coach na de zege op de rode lantaarndrager van de Topklasse Zaterdag. ,,Het is een beloning voor de jongens. Vandaag stond de verdediging als een huis, hebben op een bal op de paal na niets weggegeven. Dan vind ik het helemaal niet erg om maandag met gebak in de hand de kleedkamer binnen te wandelen.”
 
G.V.V.V. oogde wel wat slordig op bezoek bij SteDoCo, maar had volledig recht op de vierde overwinning op rij, vond ook De Wolf. ,,We begonnen slap aan de wedstrijd, maar wisten het spelbeeld om te keren. Johan (Jansen, red.) pakte een prima bal”, verwees de coach naar de belangrijke redding van de goalie op een strafschop van Marvin Westerduin na ruim een kwartier spelen. ,,We hebben de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Tegen dit soort tegenstanders is het zaak om het baltempo hoog te houden en zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Al met al zijn we daar redelijk in geslaagd.”
 
De Veenendalers stegen door de zege in Hoornaar naar de zevende plaats op de ranglijst, een plek die na dertig speelronden recht geeft op de nieuw te vormen Tweede Divisie. De Wolf wil dat zijn spelers met beide benen op de grond blijven staan. ,,Het is lekker dat we nu al zevende staan. Dat geeft geen extra druk met zich mee, vind ik. Hoe sneller we op die plaats staan, hoe beter. Het heeft wat tijd gekost, maar ik ben blij dat we er nu staan. Toch moeten we niet denken dat we er al zijn. We hebben nog niks”, besluit de coach. 
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen