De Wolf wil alleen positief denken

31 oktober 2015

VEENENDAAL - John de Wolf begint vandaag met G.V.V.V. aan zijn eerste competitieduel. De opvolger van de weggestuurde Erik Assink neemt het met zijn ploeg op tegen Barendrecht, de nummer vier van de zaterdagtopklasse. 

John de Wolf maakt vanmiddag tegen Barendrecht zijn debuut als trainer van G.V.V.V. in de topklasse. De coach beseft dat de Veenendalers snel een paar goede resultaten nodig hebben. Foto: Dick Gijsbertsen

De Wolf heeft twee weken kunnen werken met de spelersgroep, van de Blauwen en trof op Panhuis aan wat hij van tevoren ook had verwacht. "Ik ben begonnen met kijken wat er onder de spelers leefde en kwam al snel tot de conclusie dat het een groep is met veel voetbalkwaliteiten. Maar wel met een gebrek aan lef en zelfvertrouwen", vertelt De Wolf.
 

Dat zag hij terug in een oefenduel bij Eemdijk (3-2 verlies) en het bekerduel dat vorige week thuis tegen Zuidvogels in een deceptie eindigde: 1-2. Afgelopen dinsdag volgde een oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-1) en toen bleek dat tegen een meer aanvallende spelende ploeg G.V.V.V. beter uit de voeten kon.
 

"Toch kan ik merken dat we progressie boeken, dat het plezier in het voetbal weer in de groep is teruggekeerd. Er wordt hard gewerkt, maar op zijn tijd een dolletje gemaakt. En ook weer gelachen. Kijk maar", wijst De Wolf donderdag naar de spelers. Die zitten na de training bij elkaar in het clubhuis en hebben lol.
 

Hij benadrukt ook dat het besef tot de spelers is doorgedrongen dat er niet meer achterom moet worden gekeken, maar dat de groep als één blok het doel van de zevende plaats moet nastreven. Het gat met die plek is vier punten.
 

Volgens De Wolf niet onoverbrugbaar, maar dan moet er wel weer gewonnen worden. Het liefst vanmiddag al. "Geen gemakkelijke opgave. Barendrecht is een stugge ploeg, fysiek sterk met snelle spelers voorin. Daar moeten we bedacht op zijn."
 

Hij hoopt dat de koppies van zijn spelers vandaag schoon zijn en ze weer onbevangen gaan voetballen. "Kijk, in de pers zijn vaak de minder goede zaken van de afgelopen tijd extra belicht. Neem het feit dat Roy Terschegget de aanvoerdersband inleverde. Maar niemand repte een woord over het feit dat Roy al tegen Eemdijk weer aanvoerder was. Dat vind ik jammer, want het is een teken dat de neuzen weer dezelfde kant op staan."
 

G.V.V.V.-Barendrecht (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal). G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie).

Door:  Eit Hendriks