De Wolf: 'Zetten goede stap naar Tweede Divisie'

12 maart 2016

Hoofdtrainer John de Wolf roemde na de gewonnen thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg (2-0) de uitvoering van zijn spelers in een nieuw tactisch concept. Volgens de oefenmeester zijn de Veenendalers een stapje dichterbij de nieuw te vormen Tweede Divisie.

 

,,Ik ben dik tevreden", begon de Schiedammer aan zijn perspraatje. ,,Niet alleen met het resultaat, maar vooral met de manier waarop. We hadden zo met een 5-0 overwinning van het veld kunnen stappen."

 

Met Olivier Pilon en Roy Talsma als diepste spitsen, probeerde G.V.V.V. in een 4-4-2 formatie de slag op het middenveld te winnen. Daar slaagden de blauw-witten met verve in. De Wolf: ,,Dit plan hadden we maandag uitgestippeld, mede vanwege een hamstringblessure van Dennis van Meegdenburg. Het was wel zaak om in de eerste 25 minuten te scoren, omdat Spakenburg dan kan anticiperen op dat plan. Bij de eerste goal (na negen minuten, red.) zag ik precies wat we hadden afgesproken. Danny de Leeuw ging eroverheen en bracht de verdediging van Spakenburg in de problemen. We hadden alle ruimte."

 

,,De uitvoering van het plan was prima", vervolgt de coach. ,,De jongens zijn tot het gaatje gegaan en daarvoor moet ik ze complimenteren. We hebben een goede stap gezet richting de Tweede Divisie, maar we zijn er nog niet. We moeten volgende week onze borst natmaken voor DVS'33. In deze competitie is namelijk niets zeker. We moeten tot het einde scherp blijven."

 

Tekst: Jeroen van Barneveld

Fotografie: Dick Gijsbertsen