De zestienmeter is het gebied van Frank Tervoert

6 januari 2016
Frank Tervoert (25) hoopt volgend seizoen in dienst van G.V.V.V. de nodige doelpunten achter zijn naam te zetten. Hij wil in Veenendaal de nieuwe eerste spits te worden.
 
De aanwinst, hij wordt in de zomer overgenomen van zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk, had naar eigen zeggen wat tijd nodig om een besluit te nemen over zijn toekomst als voetballer, maar is verheugd om volgend seizoen de blauwe clubkleuren van de Veenendalers te verdedigen. ,, Ik heb nog wel even om mijn heen gekeken, wilde niet te snel ja zeggen, maar we waren er redelijk snel uit”, zegt hij tegenover GVVV.nl. “G.V.V.V. is een mooie, gerenommeerde club met een hoop supporters. Het klikte goed. G.V.V.V. had een duidelijke vacature in de spits en die vul ik graag in.”
 
Plafond
Tervoert baarde vorig seizoen opzien door in de Topklasse Zaterdag achttien goals aan zijn puike doelpuntenaantal toe te voegen. Op Panhuis maakte de 25-jarige spits een hattrick tegen G.V.V.V. (2-4 nederlaag, red.), al was de zege uiteindelijk niet genoeg om met Sparta Nijkerk in het walhalla van het amateurvoetbal te blijven. ,,De topklasse went snel”, kijkt de voormalig speler van SC Hoevelaken en Roda'46 terug. ,,De entourage, de wedstrijden, alles eromheen is veel leuker dan de hoofdklasse. Een doelpunt in de topklasse geeft me ook een veel beter gevoel dan een goal in de hoofdklasse. Dat is gevoel, het is veel toffer om op een hoger niveau een prestatie neer te zetten. Ik wil ook zien waar mijn plafond ligt.”
 
Frank Tervoert (nr. 9) maakt in dienst van Sparta Nijkerk de 1-2 tegen G.V.V.V.
 
‘Dodelijk in de zestien’
,,Ik ben niet een type spits met een fluwelen techniek of een balletje achter het standbeen. Ik ben iemand die hard werkt in dienst van de ploeg”, stelt Tervoert, die met elf doelpunten mede-topscorer is van de Hoofdklasse A. ,,Ik ben dodelijk in de zestien, dat is mijn gebied. Daar ben ik gefocust op het doel. Ik kan ook als aanspeelpunt dienen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de zestienmeter. Als ik een goede ‘nummer tien’ achter me hebt staan, kan ik met mijn gezicht naar de goal staan. Dan ben ik op mijn best.”
 
Niet bang voor concurrentie
Tervoert heeft een basisplaats voor ogen bij zijn nieuwe werkgever. ,,Niemand doet beloftes over een basisplek. Natuurlijk, ik word niet voor niets als eerste gehaald. Er zullen ongetwijfeld aanvallers bijkomen, maar daar ben ik niet bang voor. Ik ga voor een basisplaats als spits van G.V.V.V.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: vvSpartaNijkerk.nl, Dick Gijsbertsen