Den Hartog: ‘Eigen spel spelen tegen DVS’33’

18 maart 2016
Wilco den Hartog (27) benadrukt het belang van de wedstrijd tussen DVS’33 en G.V.V.V. zaterdag in Ermelo. De Veenendalers hebben zes punten voorsprong op de nummer negen van de competitie.
 
,,Het is geen cruciale wedstrijd, maar wel een belangrijke”, stelt de middenvelder. ,,We kunnen DVS’33 verder op afstand zetten en de mooie reeks die we hebben neergezet verder uitbreiden. Als we winnen, is DVS’33 uitgeschakeld voor een plaats bij de eerste zeven, denk ik.”
 
Goede gevoel
Den Hartog onderschrijft dat het vertrouwen groot is bij de nummer zeven van de competitie, na de fraaie 2-0 overwinning op regiogenoot SV Spakenburg. De beste wedstrijd van het seizoen wil hij het niet noemen. ,,Daarvoor speelde Spakenburg onder de maat. De thuiswedstrijd tegen HHC schat ik hoger in, maar dat neemt niet weg dat we het goede gevoel van afgelopen zaterdag meenemen naar Ermelo. Net als de ervaringen van het hele seizoen. We weten waar onze valkuilen en krachten liggen.”
 
Wilco den Hartog schudt Spakenburger Salim Amerzgiou van zich af. Tim Sanders gaat in de achtervolging.
 
Volgens Den Hartog was de 2-0 tegen SV Spakenburg het schoolvoorbeeld van de kracht van G.V.V.V. ,,De snelheid van Pilon kunnen de middenvelders optimaal benutten. Helemaal vanuit de omschakeling. Het team draait op dit moment goed.”
 
Voetballende ploeg
Eerder dit seizoen hield G.V.V.V. een punt over aan de krachtmeting met DVS’33. ,,Een wedstrijd met twee gezichten”, weet Den Hartog. ,,We kwamen op achterstand na een afstandsschot, draaiden de stand weer om, maar kwamen tien minuten voor tijd met 2-3 achter te staan. Gelukkig toonden we toen karakter door op 3-3 te komen. We moeten zaterdag scherp zijn, want DVS’33 heeft een voetballende ploeg met een aantal goede spelers. Het is zaak dat we ons eigen spel spelen en doen waar we goed in zijn. Dan maken we een goede kans om te winnen.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Edwin van Alfen