Den Hartog hoopt op promotie

7 mei 2016

Den Hartog hoopt dat zege op Vogels G.V.V.V. promotie brengt

VEENENDAAL - Er wordt volop gerekend in Veenendaal. Met nog twee voetbalwedstrijden te gaan heeft nummer zeven G.V.V.V. twee punten voorsprong op nummer acht Rijnsburgse Boys en dus worden alle denkbare scenario's uit de kast getrokken. 

Want eindigen op plek zeven betekent promotie naar de nieuwe tweede divisie en daarin wil de Veenendaalse topklasser maar al te graag spelen. De stand van zaken op een rijtje: G.V.V.V. speelt vanmiddag uit bij IJsselmeervogels, Rijnsburgse Boys thuis tegen Capelle. Volgende week ontmoeten beide kemphanen elkaar in Veenendaal.
Volgens middenvelder Wilco den Hartog (28) is het best mogelijke scenario voor hem en zijn ploeggenoten dat G.V.V.V. vanmiddag in Spakenburg van de Vogels wint en Rijnsburgse Boys punten morst. Dan is G.V.V.V. niet meer in te halen en kan vanavond het promotiefeestje gevierd worden. "Dat zou fantastisch zijn en dan is de laatste wedstrijd nog maar bijzaak."


Den Hartog denkt niet dat dit scenario is gebaseerd op dagdromen. "Waarom wel? Vorige week had iedereen het erover dat de wedstrijd tegen Katwijk (1-2 winst, EH) heel moeilijk voor ons zou worden en dat we eigenlijk kansloos waren. We hadden immers nog nooit uit bij Katwijk gewonnen. Nou, dat doemdenken ging dus mooi niet door, want als we goed bij de les zijn kunnen we ook van IJsselmeervogels winnen. Net als trouwens van elke andere tegenstander in de topklasse."
Den Hartog vervolgt: "En Rijnburgse Boys heeft nog niet zomaar even van Capelle gewonnen. Dat is een lastige tegenstander, die door een verdedigende speelwijze het iedereen heel lastig kan maken. Dus een gelijkspel zou zo maar de uitslag kunnen zijn."

Den Hartog is een kind van de club. Groeide op bij G.V.V.V. en doorliep alle jeugdelftallen. Hij speelt nu onafgebroken acht seizoenen in de hoofdmacht van de Veenendaalse Blauwen en maakte daarvoor een eenjarig uitstapje naar Vitesse om te kijken of hij in het betaalde voetbal kon slagen.
Dat werd geen onverdeeld succes en dus was het logisch dat hij, net als Roy Terschegget, zijn maatje op het middenveld, op Panhuis terugkeerde.
Hij vindt dat G.V.V.V. in de tweede seizoenshelft onder John de Wolf verder gegroeid is en volwassener is geworden. "Ikzelf ook. Met vier gele kaarten sta ik op scherp, maar de laatste twaalf wedstrijden heb ik geen kaart meer gehad. Toch heb ik me niet ingehouden, alleen meer met het koppie erbij gespeeld."

IJsselmeervogels-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Westmaat in Spakenburg).
G.V.V.V., geschorst: Taoufik Adnane.

Door: Eit Hendriks
Foto: Herman Stöver