Diepeveen op de bank bij G.V.V.V.

10 oktober 2015

VEENENDAAL - Jan Diepeveen (58) werd maandag overvallen door de mededeling van Erik Assink dat hij die avond de training van G.V.V.V. moest overnemen. Assink had een gesprek over de toekomst van de Veenendaalse topklasser, luidde de achterliggende reden.
 

"Toen wist ik al hoe de vlag erbij hing", vertelde Diepeveen donderdagavond. "Ik was er wel totaal door verrast. Natuurlijk wist ik ook wel dat de resultaten zwaar tegenvielen, maar daar waren ook aanwijsbare redenen voor. Tsja, toen dinsdag de kogel door de kerk ging en Erik ontslagen werd, was ik er kapot van."
 

Op de vraag of hij zich niet solidair voelde met Assink, antwoordde Diepeveen: "Kijk, ik ben een clubman, een echte G.V.V.V.'er. Dan laat je het bestuur niet stikken als ze je vragen om deze week de trainingen te leiden en tegen RVVH op de bank te zitten. Wat er daarna gaat gebeuren, weet ik niet. Voor volgende week zijn geen afspraken gemaakt."
 

Uit de woorden van Diepeveen kan opgemaakt worden dat G.V.V.V. dit weekeinde een nieuwe trainer wil presenteren. Namen van verschillende kandidaten deden al de ronde. Gert Kruys, Marinus Dijkhuizen en Rob Alflen kwamen voorbij. Maar of G.V.V.V. het geld voor dergelijke zwaargewichten nog heeft, Assinks contract moet immers ook afgekocht worden, is nog maar de vraag.
 

Diepeveen is vandaag dus eenmalig coach van een zwalkend G.V.V.V. Of hij wel in staat is om een gemotiveerd elftal binnen de lijnen te krijgen, dat van RVVH kan winnen, moet blijken. Op de donderdagtraining werd scherp en gretig getraind. Als dat de voorbode is voor een herboren G.V.V.V. kan het publiek vandaag op Panhuis misschien wel weer een keer een ontketend G.V.V.V. zien. 
Het zou Diepeveen goed uitkomen. In zijn hart draagt hij deze wedstrijd aan zijn vriend Erik Assink op. "We hebben samen vaak gelachen en dinsdag samen gehuild."


G.V.V.V. - RVVH (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).


G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie), Olivier Pilon (hamstring), Patrick Heesakkers (enkel).

Door: Eit Hendriks