Doelman Taberima een echte 'Blauwe'

7 november 2015

VEENENDAAL - Sven Taberima (29) speelde acht seizoenen aan de Blauwe zijde van De Westmaat in Spakenburg. Daarvan had hij zes seizoenen een vaste plek onder de lat en keek hij twee seizoenen toe vanaf de reservebank.
Hij werd uitgerekend door een geboren Veenendaler, Barry Ditewig, uit het elftal gespeeld. Dat moet een bittere pil geweest zijn.
 

"Ja, natuurlijk. Als je zes seizoenen eerste keus bent geweest en er dan naast komt te staan, is het even slikken. Maar je kunt niet anders dan je stinkende best doen om je plaats terug te winnen. Ik ben vorig jaar toch nog gebleven, kreeg zelfs een tweejarig contract aangeboden, dus hoefde ik afgelopen zomer niet zo nodig naar G.V.V.V. Maar ik wilde ook wel graag vaker keepen, dus heb ik de overstap toch gemaakt", legt Taberima zijn komst naar G.V.V.V. uit.
 

Maar het hoofdstuk G.V.V.V. begon voor de Barnevelder niet zoals hij gehoopt had. Na de voorbereiding gaf trainer Erik Assink de voorkeur aan Johan Jansen en moest Taberima opnieuw vanaf de kant toekijken. "Dat was opnieuw een teleurstelling. Maar de trainer vond tussen ons niet voldoende kwaliteitsverschil om mij, als nieuwkomer, de voorkeur te geven. Hij wist wat hij aan Johan had en die mocht dus beginnen."


Sven Taberima focust zich op een inkomend schot tijdens de training van topklasser G.V.V.V. De ervaren goalie keert vanmiddag tegen Spakenburg voor heel even terug op sportpark De Westmaat. Foto: Herman Stöver.
 

Maar Jansen maakte in de eerste zeven wedstrijden geen overtuigende indruk en daarom was Assink van plan om Taberima een kans te gunnen. Zover kwam het voor Assink niet, hij werd ontslagen, maar interim-coach Jan Diepeveen nam het voornemen van Assink over en posteerde Taberima thuis tegen RVVH (0-2) onder de lat.
 

"Voor mij prettig, voor Johan niet. Maar zo gaat het nu eenmaal. Net als het vertrek van Assink. Ik heb zoiets bij Spakenburg ook een paar keer meegemaakt. Tsja, trainers zijn passanten. Spelers tegenwoordig ook", meent Taberima.
 

Met de nieuwe trainer John de Wolf speelt hij vandaag tegen zijn oude club. Roept dat nog sentimenten op? "Ik ben nu G.V.V.V.'er en focus me daarop. We hebben een goed strijdplan en zullen het Spakenburg zeker lastig maken. Winst zou mooi zijn."
 

Spakenburg-G.V.V.V. (15.00 uur, sportpark De Westmaat, Spakenburg). G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie), Wilco den Hartog (enkel), Ryan Holman (hamstring).
 

Door: Eit Hendriks