Goedlachse 'Edje' schikt zich in oude rol

20 januari 2016
Nadat het vertrek van Sven Taberima bij GVVV, is Edwin van der Klift opnieuw 'gepromoveerd' tot tweede keeper.
 
De ideale schoonzoon. Zo kan Edwin van der Klift het beste worden omschreven. Steeds goed gehumeurd, altijd in voor een kwinkslag. Hij weet wat hij kan, maar ook vooral wat hij niet kan.
 
De 31-jarige doelman van het tweede elftal van GVVV is bezig aan zijn zevende seizoen bij de Veenendaalse Blauwen. Maar als er keepersproblemen bij de hoofdmacht zijn, kan er altijd een beroep op Van der Klift worden gedaan. Dan gaat hij zonder morren op de bank zitten om in noodgevallen in te vallen. Dat was in het verleden zo en is ook nu weer het geval. Nadat keeper Sven Taberima twee weken geleden bekend maakte, dat hij met onmiddellijke ingang zijn contract inleverde, is Van der Klift ineens weer tot tweede keeper gebombardeerd.
 
"Ik hoefde er geen seconde over na te denken. Voor mij was het vanzelfsprekend om de club de helpende hand te bieden. Dan maar op de bank zitten en niet onder de lat bij het tweede. Kijk, ik ben selectiespeler, hoor bij de groep. We trainen wekelijks met elkaar. Dan is het logisch dat ik inspring", meent de sluitpost.
 
Reserve-doelman Edwin van der Klift voor de dug-out van GVVV, sinds kort weer een vertrouwde plek voor hem in het weekeinde. Foto: Herman Stöver
 
De vraag of hij verrast was door de beslissing van Taberima, beantwoordt Van der Klift met een volmondig ja. "Ik had het niet verwacht. Goed, Sven had gehoopt dat hij de strijd met Johan zou winnen. Hij had de laatste seizoenen bij Spakenburg ook al op de bank gezeten. Dan is het niet leuk als je bij je nieuwe club opnieuw bankzitter wordt. Sven had al aangegeven dat hij GVVV aan het einde van het seizoen weer ging verlaten. Maar dat hij er tussentijds mee zou stoppen, had ik niet verwacht. Zou ik nooit gedaan hebben."
 
Van der Klift stopt er na dit seizoen mee. "Ik wil meer tijd aan mijn gezin besteden. Daarom ga ik in een vriendenelftal bij mijn oude club Veenendaal keepen. Maximaal één keer per week trainen, op zaterdag een wedstrijdje en daarna een gezellige derde helft. Daar verheug ik me op." Hij vind het mooi geweest. "Het waren fantastische jaren bij GVVV. Ik werd met het tweede team drie keer kampioen, won de beker twee keer en maakte het titel en promotie van het eerste team naar de topklasse mee. Nu nog promotie naar de tweede divisie. Dat zou de kers op de taart zijn", lacht Van der Klift.
 
Door: Eit Hendriks