G.V.V.V. aanvallend nog machteloos

2 november 2015

Eén moment van onachtzaamheid wordt Veenendaalse topklasser fataal tegen Barendrecht.
 

VEENENDAAL - Volgens veel trainers wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar niet zoveel ontlopen vaak beslist op details. Bij G.V.V.V. tegen Barendrecht was dat niet anders.
 

Vier minuten na de rust kreeg Barendrecht een hoekschop toegewezen door scheidsrechter Ruperti. Bij de indraaiende bal bleef doelman Sven Taberima op de doellijn staan, werd Wilco den Hartog geblokt en kon de daarna vrijstaande Jeffrey Aarts de bal ongehinderd in het doel werken: 0-1.
 

"Op dat ene moment na, stond onze organisatie de hele wedstrijd goed", analyseerde trainer John de Wolf na afloop. "Achteraf een cruciaal moment, want we waren daarna niet meer in staat om die achterstand nog weg te werken." De Wolf hanteert een andere insteek dan zijn voorganger Erik Assink. "Ik wil dat eerst verdedigend de zaken goed staan, om van daaruit aanvallend te denken. Eerst moet de organisatie kloppen."
 

Assink propageerde aanvallend voetbal met drie spitsen. Die moesten voor veel doelpunten zorgen en een tegengoal nam Assink dan maar voor lief. Hij wilde spektakel op Panhuis en dat lukte hem lange tijd. Omdat de doelpunten, bij gebrek aan goede spitsen, deze competitie uitbleven - mede veroorzaakt door een falend technisch beleid bij G.V.V.V. - werd deze zienswijze Assink na zeven wedstrijden fataal en kon hij vertrekken.
 

De Wolf speelde zaterdag met twee spitsen: Olivier Pilon en Adnan Alisic. Vooral Pilon rende zich een slag in de rondte, maar de twee hadden tegen drie, soms vier fysiek sterke Barendrechters geen schijn van kans. Met slechts twee goed uitgespeelde doelkansen was hun hele verhaal verteld.
 

Niet dat Barendrecht daar zoveel tegenover stelde, maar de bezoekers oogden veel meer als een eenheid, beter op elkaar ingespeeld en waren in de duels vaak de bovenliggende partij. Zeker in de eerste helft had Barendrecht meer balbezit en had de pech dat de lat twee keer een treffer in de weg stond.
 

De Wolf wilde zijn spelers niet afvallen, vond de arbeid en inzet wel oké. Maar hij zag ook wel in dat hij met de huidige spelersgroep veel dominanter moet spelen om wedstrijden te winnen.
"Klopt, dat is de volgende stap, waaraan we moeten werken. Een ploeg die geen doelpunten maakt, wint immers nooit."
 

Zaterdag wacht de loodzware klus bij koploper Spakenburg. In vorige seizoenen een tegenstander waar G.V.V.V. nog wel eens van won. Maar resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie, weet ook De Wolf.
 

G.V.V.V.: Taberima; Hofman, Bonke (85. Ramic), Hulsbos, Adnane; Van Eck, Den Hartog, Terschegget, De Leeuw (75. Shanwary); Alisic (68. Talsma), Pilon.


Barendrecht-doelman Marc van Splunter grijpt op tijd in voordat aanvoerder Roy Terschegget gevaarlijk kan worden. Foto: Herman Stöver

 

Terschegget wil vooruit kijken
 

Natuurlijk baalt hij als een stekker van de 0-1 nederlaag tegen Barendrecht. Roy Terschegget heeft een bloedhekel aan verliezen. Toch is de aanvoerder van G.V.V.V. niet zo pislink zoals hij vroeger na een nederlaag wel eens was.
 

Dat heeft alles te maken met de wijze waarop G.V.V.V. het duel heeft verloren. Terschegget ziet zelfs lichtpuntjes in de duisternis. "Ik vind dat we er als ploeg wel stonden. De organisatie (blijkbaar het credo op dit moment bij G.V.V.V., EH) was veel beter dan voorheen. We hebben, op één moment na eigenlijk niets weggegeven. Daarom moeten we voorborduren op wat we kunnen. Geen rare dingen doen, maar stap voor stap werken aan een beter elftal", meent Terschegget.
 

Hij heeft ook gemerkt dat er een aantal spelers is, dat zich in de huidige constellatie beter voelt dan onder Erik Assink. "Beide trainers hebben verschillende visies. Sommige jongens kunnen zich in de ene beter vinden dan in de andere. Ik heb met geen van beide een probleem. Voor mij telt dat we als team resultaten behalen."
 

Over het feit dat hij, na het ontslag van Assink, de aanvoerdersband inleverde, wil Terschegget eigenlijk niet meer praten. "Dat had niets met John de Wolf te maken, maar met andere zaken. Ik heb toen ook direct gezegd, dat als de nieuwe trainer me als aanvoerder terug wilde, ik dat zeker in overweging zou nemen."
 

Er volgde een gesprek tussen Terschegget en De Wolf, waarop de middenvelder in het oefenduel bij Eemdijk al weer de aanvoerdersband om de arm droeg. "Daarmee beschouw ik dat hoofdstuk als afgesloten", stelt Terschegget.
 

Op de vraag wat er nu moet gebeuren om G.V.V.V. weer aan een overwinning te helpen, is Terschegget duidelijk. "Het ontbreekt ons op dit moment aan scorend vermogen. Daaraan zullen we hard moeten werken."

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. heeft het vizier nog niet op scherp