G.V.V.V. en Erik Assink uit elkaar

6 oktober 2015
Helaas al na zeven wedstrijden in dit lopende seizoen hebben G.V.V.V. en Erik Assink met elkaar afgesproken uit elkaar te gaan. Met slechts zes punten uit zeven wedstrijden bezet G.V.V.V. op dit moment de 13e plaats in de Topklasse Zaterdag.
 
Eind vorig jaar hadden G.V.V.V. en Erik afgesproken nog een jaar met elkaar door te gaan om te proberen zich te kwalificeren voor de nieuw te vormen Landelijke Divisie. 
 
Na vijf zeer succesvolle jaren, kampioen van de Hoofdklasse en vervolgens een 6e, 5e, 3e en 1e plaats in de Topklasse Zaterdag met ook nog grote (KNVB-)bekersuccessen in wedstrijden tegen o.a. Excelsior Rotterdam, Sparta Rotterdam en AZ  werd Erik door de besturen van G.V.V.V., businessclub Vallei en Rijn, de spelersgroep en de staf gevraagd zijn contract nog weer met een jaar te verlengen. Na een korte bedenktijd ging hij er mee akkoord er nog een 6e seizoen aan toe te voegen. 
 
Helaas is het huidige seizoen qua resultaat tot nu toe niet geworden wat wij er allemaal van hadden verwacht met als dieptepunten de laatste twee wedstrijden tegen SteDoCo en Excelsior Maassluis, waarin G.V.V.V., met alle respect voor de tegenstanders, ver onder haar nivo speelde en vijf punten liet liggen.
 
Helaas lijkt de chemie tussen Erik en de spelersgroep te zijn uitgewerkt en wij verwachten ook niet dat dit weer beter zal worden. 
 
De afgelopen vijf seizoenen die Erik bij G.V.V.V. als trainer/coach heeft doorgebracht kunnen tot de meest succesvolle worden gezien in de historie van G.V.V.V. en die zullen wij allen, die G.V.V.V. een warm hart toedragen, dus ook nooit vergeten. Hij heeft daarin een zeer belangrijke rol gespeeld. Erik is in die jaren een visitekaartje voor G.V.V.V. geweest, paste heel goed bij de cultuur van G.V.V.V., was aanspreekbaar voor iedereen binnen G..V.V.V. en heeft G.V.V.V. en dus Veenendaal op de kaart gezet. Het doet ons/mij pijn, dat op deze wijze een einde komt aan de hele prettige samenwerking tussen G.V.V.V. en Erik. 
 
Wij, besturen van G.V.V.V. en businessclub Vallei en Rijn, vrijwilligers en supporters van G.V.V.V. danken Erik voor de afgelopen 5 fantastische jaren en wensen hem heel veel succes bij een vast wel mooie volgende club.
 
Loek Budding, 
bestuurslid VTZ G.V.V.V.