G.V.V.V. herrijst door zege uit as

19 oktober 2015

Besef dat er iets moest gebeuren lijkt nu echt doorgedrongen tot spelers van topklasser.
 

SCHEVENINGEN - Het feestje, samen met de supporters na afloop, stond symbolisch voor de gemoedstoestand van de spelers van G.V.V.V. Opluchting, vreugde en blijdschap, alsof er zojuist een kampioenschap was behaald. Zo werd de 1-2 zege van de Veenendaalse topklasser bij Scheveningen zaterdag na afloop gevierd.
 

"Hier waren we zo hard aan toe", sprak aanvoerder Wilco den Hartog, nog nahijgend. "Eindelijk was het besef tot iedereen in het team doorgedrongen dat er wat moest gebeuren. We hebben ons volledig geconcentreerd op het voetbal en dat straalden we vandaag tegen Scheveningen ook uit, vond ik."
 

G.V.V.V. heeft het halen van de zevende plek heilig verklaard. Daar moet alles voor wijken. Ook een trainer, die, ondanks successen in het verleden, geen goede resultaten in de aanloop naar die doelstelling kan overleggen. Daarmee heeft de leiding van G.V.V.V. zich geschaard in het rijtje van de zogenaamde harde professionele topklassers, waar alleen winst telt.
De Veenendalers, nog eenmaal onder leiding van interim-coach Jan Diepveen - John de Wolf neemt maandag de leiding over - oogden in Scheveningen inderdaad gretiger, kwamen ook vaker aan het bekende positiespelletje toe, maar veelal ontbrak toch weer de juiste eindpass.
 

Maar het grote verschil met de twee voorgaande duels, die beide verloren werden, was toch wel de terugkeer van Olivier Pilon in de spits. De van SDC Putten overgekomen speler, trekt met zijn snelheid de gaten, die nodig zijn om andere spelers beter te laten voetballen.
 

Dat erkende ook Den Hartog. "Door zijn diepgang hoeven we veel minder vaak het balletje breed te leggen en oogt ons spel ook veel aanvallender. Jammer dat we nog steeds voorin het echte scorende vermogen missen."
 

Ondanks alle goede bedoelingen kwam G.V.V.V. al na twaalf minuten op achterstand. Door een gebrekkige organisatie kwam de 1-0 op het bord. Nieto kon vrij inkoppen.
"Toch had ik niet het gevoel, dat ik in vorige wedstrijden bij een achterstand wel had. Dat het niet meer goed zou komen. Nee, ik voelde dat we het nog best recht konden trekken", meende Den Hartog.

Dat gebeurde ook in de tweede helft. Via een benutte strafschop van Rodny Hofman (rode kaart voor doelman Erwin Friebel) en een afstandsschot van Roy Terschegget sleepte G.V.V.V. de zege binnen: 1-2. Die werd daarna uitgebreid met de meegereisde fans gevierd.
 

G.V.V.V.: Taberima; Hofman, Bonke, Hulsbos, Adnane; Terschegget (82. Ramic), Den Hartog, Alisic; Van Eck, Pilon (86. Van der Voort), De Leeuw.
 

Tot tranen geroerd

SCHEVENINGEN - De vreugdetranen biggelden nog net niet over zijn wangen toen Jan Diepveen zaterdag het veld verliet. De interim-coach van G.V.V.V. kon zijn geluk niet op na de 1-2 zege van zijn ploeg bij Scheveningen.

"Wat een heerlijk gevoel", begon Diepeveen zijn relaas, zich het zweet van het voorhoofd deppend. "Dit was een overwinning van het collectief. We hadden er alles aan gedaan om iedereen gemotiveerd te krijgen. Dat is gelukt. Ondanks de achterstand zijn de jongens in een overwinning blijven geloven. Dat heb ik ook in de rust benadrukt. Man, wat ben ik blij", jubelde Diepeveen, die maandag het stokje overgeeft aan John de Wolf.

"We gaan straks lekker in Scheveningen stappen, dat hebben we wel verdiend", sprak Diepeveen, hunkerend naar een koel glas bier.

Kritische Pilon vindt zichzelf nog niet echt top

De bijna 22-jarige Olivier Pilon heeft zich in korte tijd geprofileerd als een pure aanwinst voor G.V.V.V. Met zijn snelheid is de van SDC Putten overgekomen Amersfoorter vaak een plaag voor zijn tegenstanders.

De bescheiden aanvaller realiseert zich langzamerhand ook dat hij een meerwaarde voor de geplaagde Veenendaalse topklasser kan zijn. "Maar dan moet ik wel in goeden doen zijn", vertelde Pilon zaterdag na afloop van het met 1-2 gewonnen duel van G.V.V.V. bij Scheveningen.

Hij vond zich zaterdag nog niet echt top. "Vanwege een hamstringblessure ben ik er een paar weken tussenuit geweest, heb de afgelopen week pas weer volledig met de groep meegetraind. Dan ontbreekt toch wel een beetje het balgevoel. Dat merkte ik tijdens de wedstrijd wel." Pilon doelde daarmee vooral op de kans, die hij na ruim twintig minuten kreeg. "Ik wilde de bal met een lob over de keeper in het doel schieten. Maar ik raakte de bal te hard, waardoor hij over ging. Het had de gelijkmaker moeten zijn", sipte de aanvaller. Ook over zijn gemiste kopkans net voor rust was Pilon niet te spreken, en ook niet over de slecht uitgespeelde kansen in de slotfase, waardoor G.V.V.V. de overwinning vroegtijdig had kunnen beslissen.
"Dat had nauwkeuriger gemoeten. Maar goed, we hebben gewonnen en daar was het ons om te doen. Gelukkig heb ik daar toch ook mijn aandeel in gehad."

Een groot aandeel zelfs. In de 68ste minuut dook Pilon alleen voor doelman Erwin Friedel op, wilde de doelman omspelen, maar werd daarbij onreglementair gestopt. Het leverde G.V.V.V. een strafschop op, die Rodny Hofman op onorthodoxe wijze recht door het midden en via de onderkant van de lat verzilverde. Friedel was toen al met rood naar de kleedkamer vertrokken en vervangen door Sven Wolfsheimer. Moegestreden werd Pilon vier minuten voor tijd naar de kant gehaald. Het maakte zijn feestje er niet minder om.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. boekt cruciale zege op Scheveningen