G.V.V.V. kopje onder in foutenfestival

31 augustus 2015

SNEEK - Als de wedstrijd tussen ONS Sneek en G.V.V.V. (3-2) een voorbode is voor de rest van de competitie, dan kan de Veenendaalse formatie van trainer Erik Assink de borst nat maken.
 

Want wat G.V.V.V. zaterdag in Sneek presteerde grensde aan het ongelofelijke. Ondanks alle goede voornemens om het anders te doen dan eerder in de week voor de beker tegen WKE (3-0 verlies) was het begin weer van hetzelfde laken een pak. Slap, futloos en zonder inspiratie. Dat had ook Assink gezien. Tot zijn grote woede en ergernis, gaf hij grif toe.
 

"Ik had er zo op gehamerd om vanaf het eerste fluitsignaal bij de les te zijn. Inzet te tonen en voor elkaar te willen vechten. Maar wat gebeurt er? Met de handrem erop denken de heren het varkentje wel even te wassen. Gooien er een paar fouten tegenaan, waardoor we met rust met 2-0 achterstaan en zijn met heel andere dingen bezig dan voetballen. Man, wat was het slecht", fulmineerde de coach.
 

Onderlinge irritaties, gepruts en veel balverlies voerden de boventoon bij de G.V.V.V.'ers. Een misverstand tussen doelman Johan Jansen en Wouter Bonke luidde de 1-0 achterstand in. Martijn Roosenburg profiteerde gretig.
 

Omdat de precisie aan Veenendaalse kant ontbrak, had ONS mogelijkheden om verder uit te lopen. Dat gebeurde vlak voor rust. Yumé Ramos kwam bij een voorzet op tijd uit de rug van Bonke: 2-0. Het kostte Bonke de kop. Hij bleef na de rust in de kleedkamer. Zijn vervanger Rodny Hofman bracht meer aanvallende impulsen, maar kon niet voorkomen dat ONS nog verder uitliep. Een verkeerde uittrap van doelman Jansen stelde Cutrick Gonzales in de 51ste minuut in staat om de 3-0 te scoren. Daarna begon G.V.V.V. aan een inhaalrace. Via doelpunten van Martin van Eck en Olivier Pilon leek dat te lukken, maar na de 3-2 stokte de score bij de Veenendalers. "We hebben echt de mooiste kansen om zeep geholpen. Niet één, niet twee, maar wel tien. We hadden nog met een dikke overwinning van het veld kunnen stappen. Moeten zelfs", mopperde Assink.
 

G.V.V.V.: Jansen; Van der Voort, Bonke (46. Hofman), Hulsbos, Adnane; Terschegget, Alisic, Den Hartog (56. Shanwary); Van Eck, Talsma (66. Brouwer), Pilon.
 

DOOR: EIT HENDRIKS

Gerelateerd artikel: Ongelofelijk, on-ge-lo-fe-lijk!