G.V.V.V. legt talentvolle Jelmer Nijburg vast

1 april 2016
G.V.V.V. heeft zich voor volgend seizoen versterkt met doelman Jelmer Nijburg. De negentienjarige, talentvolle keeper tekent een contract voor één jaar.
 
Nijburg maakte liefst acht jaar deel uit van de jeugdopleiding van eredivisionist Vitesse, om na een verblijf van één seizoen bij plaatsgenoot De Merino’s vorige zomer naar Bennekom te verkassen. Daar speelde de Veenendaler zijn wedstrijden in de A1, op vierde divisie-niveau, het vierde jeugdniveau van Nederland. Volgend seizoen maakt hij de overstap naar de senioren.
 
Onlangs kwam Nijburg met Jong Bennekom nog in actie tegen de leeftijdsgenoten van G.V.V.V. in de beloftencompetitie Midden-Nederland. Met een 3-0 zege en een zogenoemde ‘clean sheet’ op zak, stapte hij als meer dan verdiende winnaar van het veld. Door allerlei ontwikkelingen bij Bennekom besloot hij te stoppen bij de Gelderse club. Sindsdien traint hij mee met de B-selectie van de Veenendalers.
 
 
Twintig spelers vastgelegd
Met het aantrekken van Nijburg is het keeperstrio volgend seizoen compleet en bestaat de selectie tot dusver uit twintig spelers. Johan Jansen, Rodny Hofman, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck en Wilco den Hartog beschikken over een doorlopend contract, terwijl Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Danny de Leeuw, Rob van Eem, Ayoub Boubakari, Patrick Heesakkers, Wouter Bonke en Simon Brouwer hun verblijf in Veenendaal met een jaar verlengden. Mourad Marbouh, afkomstig van het failliete VVA’71, werd in de winterstop voor anderhalf jaar vastgelegd, terwijl Frank Tervoert, Kevin Rijnvis (beiden Sparta Nijkerk), Robin Mulder (ASWH), Caifano Latupeirissa (JVC Cuijk) en dus Jelmer Nijburg volgend seizoen het blauwe shirt van G.V.V.V. verdedigen.