G.V.V.V. leidt dans om zevende positie

13 februari 2016
Met elf duels te gaan komt de beslissing steeds dichterbij welke zeven ploegen volgend seizoen naar de tweede divisie promoveren of in de topklasse blijven. Voor G.V.V.V. wordt het nog een hele klus ook volgend seizoen op het hoogste podium te acteren.
 
De ploeg van John de Wolf leidt in de stoelendans om plaats zeven, maar er liggen verschillende kapers op de loer, die met plezier de Veenendaalse Blauwen van die plek willen stoten. Vervelende bijkomstigheid is dat het gat met Barendrecht op plaats zes liefst zes punten bedraagt. In theorie overbrugbaar, maar in praktijk wordt het een hels karwei een plaats te stijgen. Vanmiddag is winst bij RVVH noodzakelijk.
 
G.V.V.V. heeft tegen de Ridderkerkers iets recht te zetten. Thuis verloren de Veenendalers door verdedigingsfouten met 0-2. Centrale verdediger Bart Hulsbos zag er toen niet goed uit. Hij schoot de 0-2 zelfs in eigen doel.
 
Het technisch management bij G.V.V.V. gaat er vooralsnog van uit dat de club volgend seizoen in de tweede divisie speelt. De selectie is met zestien spelers redelijk op orde. Simon Brouwer is zo goed als hersteld van een langdurige knieblessure, maar heeft nog niet bijgetekend. De oud-aanvoerder wil eerst minuten in het tweede team van G.V.V.V. maken en daarna beslissen of hij doorgaat of niet.
 
Het betekent dat G.V.V.V. naar minimaal vijf nieuwe spelers op zoek is. Verantwoordelijk daarvoor is Rob de Boer. "We gaan uit van 22 spelers, waarvan drie keepers. Met een paar zijn we in contact en we hopen ze binnen enkele weken te presenteren."
 
RVVH-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark Ridderkerk, Ridderkerk).
G.V.V.V., geschorst: Martin van Eck.
 
Door: Eit Hendriks