G.V.V.V. maakt schouwspel ondergeschikt aan resultaat

15 februari 2016
Aantrekkelijk voetballen en verliezen of saai, zakelijk spelen en met drie punten naar huis gaan. Voor Wilco den Hartog was de keuze niet moeilijk. Het spel tussen RVVH en G.V.V.V. was niet om aan te gluren, maar de Veenendaalse topklasser stapte wel met een 0-1 zege in de bus.
 
"We begonnen echt met de intentie om te winnen aan de wedstrijd", vertelde de middenvelder na afloop. "Maar we gingen ook met een vooraf opgesteld strijdplan het veld in. We wilden ten koste van alles vermijden dat we in het mes van RVVH zouden lopen. Daarom speelden we heel compact en behoudend en gaven we weinig ruimte achter onze verdediging weg."
 
"Dat is waar RVVH op loert", vervolgde Den Hartog. "Uit een tegenaanval de lange bal op hun twee snelle spitsen spelen en daarmee de tegenstander verrassen. Dat hebben we voorkomen en daarmee ook de angel uit hun spel getrokken."
 
Want in deze fase van de competitie telt alleen het resultaat voor G.V.V.V. Het gevecht om de zevende plek op de ranglijst is heftig en dus rollen de clichés elke week over tafel. 'We spelen elke week een finale' en 'we bekijken het van week tot week' zijn veel gehoorde uitspraken.
 
Bij G.V.V.V. is het niet anders. Alles wordt ondergeschikt gemaakt aan het resultaat. Niet erg, vond Den Hartog. "In het verleden wilden we in dit soort wedstrijden nog wel eens ongeremd aanvallen en kregen we vervolgens vaak het deksel op onze neus. Deze keer niet. Ik had nooit het idee dat we deze wedstrijd zouden verliezen. We hebben heel geduldig gewacht op onze kansen en die kwamen er ook. De uitslag had hoger moeten en kunnen uitvallen."
 
Danny de Leeuw scoorde na ruim een uur op aangeven van Taoufik Adnane het enige doelpunt. Olivier Pilon was zaterdag de man van de gemiste kansen. De snelle vleugelspits dook een paar keer vrij op voor doelman Danny Spelde, maar de keeper bleef Pilon steeds de baas. Omdat de naaste concurrenten Rijnsburgse Boys en Capelle ook wonnen, was het maar goed dat G.V.V.V. ook drie punten binnen hengelde.
 
G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Den Hartog, De Leeuw (82. Marbouh); Talsma, Van Meegdenburg (80. Bonke), Pilon.
 
Door: Eit Hendriks