G.V.V.V. mag blij zijn met gelijkspel

16 november 2015

Van Meegdenburg opent score, maar kan Veenendaalse topklasser niet aan zege op DVS '33 helpen.
 

VEENENDAAL - Een zeer matige eerste helft, waarin van alles fout ging voor G.V.V.V., maar een tweede helft waarin vechtlust, belevening en veerkracht de boventoon voerde, vertellen in een paar woorden het gelijkspel (3-3) van de ploeg van trainer John de Wolf tegen DVS '33 uit Ermelo.
 

Met een diepe zucht plofte De Wolf na afloop op een stoel neer in de persruimte van G.V.V.V. "Poeh, dit soort wedstrijden kosten je een deel van je leven", bracht de interim-coach er met moeite uit. Het wedstrijdverloop in de tweede helft had zijn tol zichtbaar geëist.
 

Maar De Wolf herstelde zich snel. Hij had een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden, vertelde de ex-Feyenoorder. "In een thuiswedstrijd drie doelpunten maken moet voldoende zijn voor de winst, dan mag je niet meer gelijkspelen. Maar ik ben blij dat we uiteindelijk toch nog gelijkspeelden, we hadden ook zo maar kunnen verliezen."
 

Over de eerste helft van zijn ploeg had De Wolf geen goed woord over. "Ik heb de jongens in de rust er op gewezen dat het echt anders moest. Het veldspel was er wel, maar de duelkracht was beneden alle peil. Toch stond het 1-1 bij rust, dat had ook anders kunnen zijn."
 

Dat er in de tweede helft een ander G.V.V.V. stond, had hem tevreden gestemd, zei De Wolf. "Ineens was er wel de agressie, wonnen we vaker de tweede bal, hoewel dat nog veel beter kan. Daar moeten we zeker hard aan werken. Kijk, eigenlijk ben ik nog steeds aan de voorbereiding bezig. Moet ik zaken in de ploeg slijpen, die je normaal in aanloop naar de competitie doet. Maar die tijd heb ik niet, er moet nu gepresteerd worden. Alleen de punten tellen. Niets anders."
 

Het doel, de zevende plek, is heilig voor De Wolf en G.V.V.V.. De uitvoering of het mooie voetbal komt op het tweede plan. Punten pakken staat voorop. Daarom schoot G.V.V.V. ook niet zoveel op met het gelijkspel. G.V.V.V. staat nog voorlaatste, maar de afstand naar de zevende plaats is niet veranderd en bedraagt nog steeds vijf punten.
 

Achteraf kon De Wolf niet anders constateren, dat zijn ploeg er in de tweede helft alles aan gedaan had om een goed resultaat te behalen.
 

"Na onze 2-1 voorsprong dacht ik dat we er door waren, maar tien minuten later stonden we al weer met 2-3 achter en leek het erop dat we zouden verliezen. Dan moet ik die gasten van me toch complimenteren met de veerkracht, die ze hebben getoond. Ze hebben na die achterstand geknokt, zoals ik het graag zie en de gelijkmaker op het bord gekregen."
 

G.V.V.V.: Taberima; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Van Eck, Terschegget, Alisic (75. Shanwary), De Leeuw; Pilon, Van Meegdenburg (75. Heesakkers).


Danny de Leeuw (midden) viert de 2-1 voorsprong met zijn teamgenoten. Het werd uiteindelijk 3-3 op Panhuis. Foto: Herman Stöver
 

Vermakend voetbalgevecht op Panhuis kent geen winnaar
 

VEENENDAAL- De neutrale toeschouwer kwam zaterdag bij op het Panhuis volledig aan zijn trekken. In de tweede helft was er zelfs sprake van een waar voetbalspektakel. Al in de tweede minuut kwam DVS '33 op voorsprong. Uit een hoekschop kwam de afvallende bal voor de voeten van Kay Velda: 0-1. Daarna was DVS'33 de beter spelende ploeg en leek het een kwestie van tijd dat de bezoekers verder zouden uitlopen. Dat gebeurde niet en daarom kwam G.V.V.V. beter in de wedstrijd. Het resulteerde in de gelijkmaker van Dennis van Meegdenburg: 1-1. Na rust liep G.V.V.V. uit naar 2-1 door Danny de Leeuw, maar in vijf minuten draaide DVS '33 de zaken om door goals van Ali Akla en Mike Ahrens: 2-3. Olivier Pilon zorgde kort voor tijd voor de 3-3.
 

Opa pompt nieuw elan in G.V.V.V.
 

VEENENDAAL - Is het een mirakel, een wonder of gewoon Veenendaalse nuchterheid. Welke benaming je er ook aan geeft, feit is dat de hernieuwde terugkeer van Dennis van Meegdenburg in het elftal van G.V.V.V. zaterdag vanaf het begin een positieve impact heeft op het spel van G.V.V.V. tegen DVS '33 (3-3).
 

De 41-jarige spits oogt na afloop koel als altijd. Hij benadrukt de betrekkelijkheid van zijn rentree, maar zijn pretoogjes duiden erop dat hij met volle teugen geniet van de hele entourage, de media-aandacht en de positieve reacties van het publiek.
 

Bij de aankondiging van de opstellingen, krijgt hij een extra applaus als zijn naam aan de beurt is. Bij het doelpunt (1-1), waarmee hij zijn rentree opluistert, gaat het publiek uit zijn dak en in de tweede helft zijn eindelijk de ondersteunende spreekkoren bij de fans terug. Kortom, Panhuis leeft zaterdag weer, na weken van stilte en apathie. Van Meegdenburg is, ondanks de euforie over zijn terugkeer, na afloop ook kritisch als altijd.
 

"Allemaal leuk en aardig, maar we hebben wel na de 2-1 voorsprong een mogelijke overwinning uit handen gegeven. Er zijn foutjes gemaakt en afspraken niet goed nagekomen. Dat moeten we in de toekomst voorkomen."
 

Het gebeurt allemaal direct nadat hij gewisseld is. In vijf minuten tijd maakt DVS'33 twee goals.
 

Dat hij zijn record van oudst scorende speler van de topklasse opnieuw heeft verbeterd, doet hem zichtbaar goed. Hij is heilig van plan om dat record in de loop van de competitie met nog een paar doelpunten scherper te stellen. G.V.V.V. kijkt er naar uit.
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Waar voetbalgevecht kent geen winnaar