G.V.V.V. oefent tegen FC Breukelen

8 januari 2016

In de volgende maand heeft de KNVB competitieleider twee inhaal/beker wedstrijddagen gepland, namelijk 6 en 27 februari. Omdat G.V.V.V. reeds is uitgeschakeld voor de beker, en er op voorhand geen inhaalwedstrijden zijn, heeft de technische staf besloten om zaterdag 6 februari te gebruiken als een optie om te sparren. FC Breukelen is daarvoor bereid gevonden om de reis naar Veenendaal te ondernemen en zal dus dan als tegenstander gaan fungeren op het sportpark Panhuis.  

Deze fusieclub, die in 2007 ontstond na het samengaan van v.v. Nijenrodes en CSV Vitesse, speelt momenteel in de zaterdag 1ste klasse A en neemt met 20 behaalde punten uit 13 duels de 6de plaats in. In diezelfde klasse spelen ook onze ‘blauwe broeders’ en plaatsgenoten De Merino’s, alsmede JSV Nieuwegein met de tweelingbroers Michiel en Daan van der Valk in de gelederen, regiogenoot Woudenberg, en het Huizense Zuidvogels dat verantwoordelijk was voor de uitschakeling van G.V.V.V. in de districtsbeker West I.

De ploeg onder leiding van trainer/coach Cor ten Bosch, die eerder al o.a. AFC, DWS en HFC EDO onder zijn hoede had, promoveerde in 2014 door een zeer overtuigend kampioenschap (62 punten uit 26 duels en een doelsaldo van 99-39) naar de hoofdklasse. Maar helaas  was een 11de stek in de ranglijst niet voldoende om die stap hoger te kunnen continueren en dus volgde degradatie naar de huidige 1ste klasse.