G.V.V.V. op jacht naar plek zes

5 maart 2016

VEENENDAAL - In de felle strijd om een startbewijs voor de tweede divisie wacht G.V.V.V. alweer een belangrijk tentamen. De Veenendaalse nummer zeven van de topklasse gaat vanmiddag op bezoek bij het één plek hoger geposteerde Barendrecht.
 

"Wie de ranglijst bekijkt, ziet direct dat er veel op het spel staat in Barendrecht", kijkt vleugelspeler Martin van Eck vooruit. "Als we aan een directe concurrent een tik kunnen uitdelen, moeten we het niet laten. Dan maken we direct de achterstand van drie punten op Barendrecht goed."
 

De Zuid-Hollanders staan na 21 duels op 34 punten; gevolgd door G.V.V.V. (31), DVS'33 (28), Capelle (27) en Rijnsburgse Boys (26). "Hoe sneller we een gaatje slaan met onze achtervolgers, des te beter. We zijn bezig aan een goede serie. Tegen Scheveningen was ons veldspel niet geweldig, maar we winnen wel met 3-0. Het staat goed, we spelen degelijk en benutten voldoende kansen. Dan ben je dus lastig te verslaan."
 

Van Eck (28) is bezig aan zijn zevende jaar in Veenendaalse dienst. Hij speelt ook volgend seizoen op sportpark Panhuis. "Net als veel jongens met wie ik bij G.V.V.V. al jaren op het veld sta. De stap naar de tweede divisie willen we met z'n allen graag maken. We zijn op de goede weg, nu moeten we onze opmars doorzetten."
 

G.V.V.V. reist vandaag op oorlogssterkte af. "Veel spelers staan qua kaartenlast op scherp, ik ook. We zullen nog wel tegen schorsingen aanlopen, maar mooi dat in deze partij iedereen erbij is."
 

De thuiswedstrijd tegen Barendrecht (0-1 verlies) was op 31 oktober de eerste competitiewedstrijd onder trainer John de Wolf. Destijds vertoefde de club in de onderste regionen.
 

Barendrecht-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Bongerd, Barendrecht).

G.V.V.V.: geen blessures, geen schorsingen.


Door: Eit Hendriks