G.V.V.V. toont op Panhuis ballen

4 april 2016

Topklasser legt pover Capelle op de pijnbank en behoudt belangrijke zevende plek.
 

VEENENDAAL - Naast de strijd om de titel beheerst de stoelendans om plaats zeven in de zaterdagtopklasse de rest van de competitie. Het is de laatste plek, die recht geeft op een ticket in de nieuwe tweede divisie.

G.V.V.V. heeft na de 3-0 thuiszege op concurrent Capelle daarvoor vooralsnog de beste papieren. Alleen Rijnsburgse Boys volgt nog op twee punten. Het gat met DVS'33 Ermelo is vijf punten.

Trainer John de Wolf van G.V.V.V. praat het liefst over de verrichtingen van zijn eigen ploeg. Hij wilde het zaterdag daarom ook niet hebben over Capelle, dat G.V.V.V. zo weinig tegenstand bood, dat iedereen op Panhuis zich afvroeg met welk doel de ploeg van trainer Ton van Bremen naar Veenendaal was afgereisd. Capelle had bij winst op één punt van G.V.V.V. kunnen komen, maar speelde erg laf en terughoudend.

"Ik kijk naar mijn eigen ploeg. Als die dan met een 3-0 overwinning van het veld stapt, kan ik niet anders concluderen dan dat we terechte zege hebben behaald. Ik heb mijn spelers zojuist gecomplimenteerd met de wijze waarop we hebben gevoetbald", begon De Wolf zaterdag aan zijn napraatje.

Vooral de jongens, die de vier geschorste basisspelers hadden vervangen, had de coach een pluim op de hoed gestoken. "Na de nederlaag bij DVS'33 Ermelo (4-1, EH) dacht iedereen dat er bij ons een paniektoestand heerste, omdat ik tegen Capelle vier geschorste spelers moest vervangen. Iedereen heeft vandaag gezien dat we zoveel kwaliteit in de selectie hebben, dat we dat gemis kunnen opvangen", verklaarde De Wolf.

Vooral Adnan Alisic en Simon Brouwer onderscheidden zich daarbij op positieve wijze. Alisic kroop naadloos in de rol van Dreh- und Angelpunkt, die Roy Terschegget normaal vervult en Brouwer leek nooit langdurig geblesseerd te zijn geweest. Wouter Bonke vormde met Wilco den Hartog een ijzersterk verdedigingscentrum.

Alleen Mourad Marbouh viel een beetje uit de toon. Verdedigend goed, maar opbouwend erg ongelukkig. G.V.V.V. brak na ruim een uur de wedstrijd open met een doelpunt van Martin van Eck: 1-0. Twee minuten later kopte Brouwer de 2-0 binnen. Invaller Patrick Heesakkers scoorde vijf minuten voor tijd zijn bijna gebruikelijke doelpunt: 3-0.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Den Hartog, Marbouh; Brouwer, Alisic, De Leeuw (80. Talsma); Van Eck, Van Meegdenburg (72. Heesakkers), Pilon.
 

Simon Brouwer schermt de bal af met een tegenstander van Capelle in zijn rug. De middenvelder scoorde voor G.V.V.V. bij zijn rentree in de basisploeg. Foto: Herman Stöver.

Rentree Brouwer zegen voor G.V.V.V.

VEENENDAAL - Hij verdiende zelden de schoonheidsprijs en van hem hoefde je geen technische hoogstandjes verwachten. Maar Simon Brouwer was altijd van grote waarde voor G.V.V.V. Als aanvoerder was hij op het gebied van inzet en werklust steeds een voorbeeld voor zijn Veenendaalse ploeggenoten.

Zaterdagmiddag stond Brouwer sinds zaterdag 9 mei 2015 weer in de basisopstelling van G.V.V.V. tegen Capelle. Een slepende knieblessure hield hem lange tijd aan de kant. Het leek er zelfs op dat het wel eens het einde van zijn carrière op het hoogste amateurniveau zou kunnen betekenen.

Maar Brouwer is terug. Volgens hemzelf nog niet op het gewenste niveau, maar dat viel zaterdag op sportpark Panhuis alleen op bij een paar mislukte balaannames. Voor het overige buffelde hij weer als vanouds en was hij in zijn rol als aanjager en balafpakker een plaag voor zijn tegenstanders. Brouwer was de stofzuiger op het middenveld bij topklasser G.V.V.V.

Voeg daarbij het neusje om bij doelrijpe situaties altijd op de juiste plaats te staan en het is logisch waarom trainer John de Wolf blij was dat hij door alle personele problemen een beroep op Brouwer kon doen.

Brouwer, oud-speler van DVSA en HDS, keek na afloop met tevredenheid terug op zijn optreden. "Het is natuurlijk schitterend om met een 3-0 overwinning je rentree te maken. En dan ook nog een doelpunt te maken. Mooier kan toch niet."

Uit de voorzet van Adnan Alisic kopte Brouwer de bal onhoudbaar achter Capelle-doelverdediger Nick van der Ploeg en zette G.V.V.V. daarmee op een veilige 2-0 voorsprong.

De Wolf krijgt brok in de keel bij goal Simon Brouwer


VEENENDAAL - Nadat Simon Brouwer zijn ploeg G.V.V.V. op een 2-0 voorsprong tegen Capelle zette, vloog de voormalige aanvoerder in één run door naar de zijlijn en sprong daar trainer John de Wolf in zijn armen.

"Ik ken Simon nog niet zo lang, heb hem door zijn langdurige knieblessure ook weinig zien voetballen. Maar ik weet dat hij heel belangrijk voor het team en de club is, dus was het een emotioneel moment dat hij bij zijn rentree in de basis dat belangrijke doelpunt maakte", vertelde De Wolf na afloop.

"Ik kreeg er een brok van in de keel en mijn assistent Jan Diepeveen moest zijn tranen bedwingen."

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. neemt na rust afstand van Capelle