G.V.V.V. uit beker gewipt

26 oktober 2015

VEENENDAAL - G.V.V.V. is tegen een enorme zeperd aangelopen. De Veenendaalse topklasser blameerde zich voor eigen publiek door in het bekertoernooi van West 1 met 1-2 van eersteklasser Zuidvogels te verliezen.
 

In een tranentrekker van de eerste orde liet de ploeg op het Panhuis in de eerste officiële wedstrijd onder leiding van nieuwbakken trainer John de Wolf zien dat het lek in Veenendaal nog helemaal niet boven is.
 

De Wolf was door de nederlaag onaangenaam verrast. "Ik had niet verwacht dat we de pannen van het dak zouden voetballen, maar wel dat we zouden winnen. De jongens moeten de 220 volt van hun voeten en de 200 kilo van hun schouders halen. De druk moet eraf. Dat heb ik ze na afloop ook voorgehouden. Voetballen kunnen ze wel, maar de uitvoering is er niet naar."
 

Dat zijn spelers moeten wennen aan de nieuwe speelstijl, die De Wolf voorstaat, bleek donderdag op de training al, waar van alles fout ging. Zaterdag was dat niet anders. Met de zogenaamde kerstboom-formatie (geen echte vleugelspelers, één spits) hadden veel spelers moeite.
 

Na veertien minuten kwam G.V.V.V. door Adnan Alisic nog wel op voorsprong (1-0), maar voor rust boog Zuidvogels de achterstand al om naar 1-2 door doelpunten van Chad de Jong (penalty) en Hidde van Erkel. Daarna freewheelde de nummer twaalf van de eerste klasse naar het einde.

Door: Eit Hendriks.

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. voegt nieuw hoofdstuk toe aan dramatische seizoenstart