G.V.V.V. vindt in Lisse weg omhoog

14 december 2015

LISSE - G.V.V.V. leek er een hekel aan te hebben, de Veenendaalse topklasser kon de laatste jaren maar amper op natuurgras uit de voeten. Deze competitie lijkt juist het tegenovergestelde het geval te zijn. Zeges bij Scheveningen (1-2), Capelle (1-3) en zaterdag bij FC Lisse (1-3) getuigen daarvan.
 

Natuurlijk speelt daarbij ook de klasse van de tegenstander een rol én het feit dat bij uitwedstrijden het initiatief niet altijd bij G.V.V.V. wordt neergelegd. Feit blijft dat de ploeg van trainer John de Wolf wel mooi de punten pakt en alleen daar is het de coach en spelers om te doen.
 

Zaterdag speelde G.V.V.V. opnieuw een prima eerste helft, waarin de Veenendalers net als tegen Capelle een 2-0 voorsprong namen. Eigenlijk was de wedstrijd in alle opzichten een kopie van twee weken eerder. Een uitstekend eerste bedrijf werd gevolgd door een veel minder optreden na de pauze.
 

De strijdwijze van G.V.V.V., FC Lisse opjagen en bij balverlies van de thuisploeg via een snelle omschakeling voor gevaar zorgen, leverde na drie minuten al succes op. Uit een hoekschop van FC Lisse belandde de bal via een paar schijven bij de snelle Roy Talsma en die gaf doelman Mark de Vries vervolgens het nakijken: 0-1.
 

Nadat Olivier Pilon de mogelijkheid om verder uit te lopen een paar keer had laten liggen, was de naar Spakenburg vertrekkende aanvaller in de 29ste minuut wel trefzeker. Via een verre uittrap van doelman Johan Jansen kreeg hij de bal via Talsma aangespeeld en scoorde beheerst: 0-2.
 

Na rust zakte G.V.V.V. langzaam weg, hoewel er zich in het begin nog wel wat kansjes voordeden. FC Lisse bracht, met nog twintig minuten op de klok, de spanning in de wedstrijd terug. Koen Fokkema scoorde: 1-2.
 

Daarna werd het weer pompen of verzuipen voor G.V.V.V., met hachelijke situaties voor het doel van Jansen.

Invaller Patrick Heesakkers zorgde, net als bij Capelle, in blessuretijd voor de bevrijdende 1-3 en voor een twaalfde plek op de ranglijst. De achterstand op de felbegeerde zevende stek (nu bezet door Rijnsburgse Boys) in de zaterdagse topklasse is nog maar vier punten.
 

G.V.V.V.: Jansen, Bonke, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Van Eck , Terschegget, Van Meegdenburg (88. Shanwary), De Leeuw; Talsma (76. Heesakkers), Pilon.
 

Aanvaller Pilon wil slagen bij Spakenburg
 

LISSE - Olivier Pilon heeft zich in zes maanden tijd bij G.V.V.V. ontwikkeld tot één van de belangrijkste spelers van de Veenendaalse topklasser. Daar is de aanvaller zich ook terdege van bewust. Maar hij ziet bij Spakenburg nog betere mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.
 

Dat hij belangrijk is, bewees de rappe spits zaterdag weer tegen FC Lisse (1-3 zege). Samen met Roy Talsma zorgde hij voorin voor veel onrust in de verdediging van de club uit de Bollenstreek. De topscorer van G.V.V.V. nam terloops ook weer zijn doelpunt mee en staat al op zes treffers.
 

"Het is inderdaad bij G.V.V.V. snel gegaan", beaamt Pilon. "Ik kreeg veel speeltijd en heb me goed kunnen aanpassen aan het niveau van de topklasse. Van veel mensen heb ik positieve reacties gehad op mijn besluit om na dit seizoen naar Spakenburg te gaan. Alleen het sportieve aspect heeft voor mij een rol gespeeld. Niet zoals een enkeling beweert de financiën", stelt Pilon.
 

Hij durft de concurrentie bij het voetbalbolwerk in Spakenburg wel aan.

"Toen ik van SDC Putten bij G.V.V.V. kwam, had ik met Roy Talsma en Jasmin Ramic ook grote concurrenten. Toch? Als je het niet probeert, weet je ook niet of je het kunt", besluit de aanvaller zelfbewust.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. kan weer omhoog kijken