G.V.V.V. voegt zich bij eerste zeven

25 januari 2016

HOORNAAR

G.V.V.V. heeft zich voor de eerste keer in deze competitie onder de eerste zeven ploegen van de zaterdagtopklasse geschaard. Door een 3-0 zege bij hekkensluiter SteDoCo zet de ploeg van trainer John de Wolf de positieve serie van louter overwinningen opnieuw voort.

Vijftien punten uit zes wedstrijden, vier zeges op rij. Het zijn cijfers waarvan G.V.V.V. in het begin van de competitie alleen maar van kon dromen.

Na een aarzelend begin heeft De Wolf zijn ploeg op de goede weg gekregen en dat wil hij weten ook. "Ik had tijd nodig om de ploeg weer in zichzelf te doen geloven. Omdat ik vanuit een iets ander concept dan voorheen wilde voetballen, moesten er nieuwe automatismen ingeslepen worden. Nadat de jongens dat opgepikt hadden en er resultaten volgden, begon het zelfvertrouwen in de groep ook weer te groeien."

De Wolf gaf toe dat het G.V.V.V., in tegenstelling tot eerder in de competitie, nu wel een keer meezat. "Een bal die er via de paal uitvliegt en een keeper die een penalty stopt zijn echte meevallers." Het waren in Hoornaar de enige wapenfeiten van SteDoCo. "Maar goed, je moet het geluk wel hebben, anders kan de wedstrijd zo maar anders verlopen", vond de coach.

G.V.V.V. staat nu op de zevende plek, maar wil het liefst nog een paar plaatsen stijgen. Een buffer opbouwen. "Voor mij tellen alleen punten. Hoe we die bij elkaar krijgen, zal me een zorg zijn. Mooi voetbal hoeft niet altijd. En we zijn er nog lang niet. Daarom moeten we wel met beide benen op de grond blijven staan", stelde De Wolf.

De eerste helft kenmerkte zich door veel slordigheden en weinig kansen. SteDoCo had op voorsprong moeten komen door een toegekende strafschop, maar doelman Johan Jansen keerde de inzet van Marvin Westerduin. In de tweede helft stelde G.V.V.V. orde op zaken. Door aanvaller Dennis van Meegdenburg werd het na een uur 0-1, zeven minuten later maakte Olivier Pilon 0-2 en invaller Patrick Heesakkers had twee balcontacten nodig voor de 0-3.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort (46. Bonke), Hulsbos, Adnane; Terschegget, Den Hartog, De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (78. Heesakkers), Pilon (85. Talsma)