G.V.V.V. volledig afgedroogd door DVS '33

21 maart 2016

ERMELO - Topklasser G.V.V.V. heeft de strijd om de zevende plek, die recht geeft op promotie naar de nieuw te vormen tweede divisie, weer spannend gemaakt.
 

Door met 4-1 bij DVS '33 Ermelo te verliezen, staat de ploeg van trainer John de Wolf nog wel op die belangrijke zevende positie, maar Rijnsburgse Boys is tot op twee punten genaderd, DVS '33 bracht de achterstand terug tot drie punten.
 

Het werd zaterdag in Ermelo een ontluisterende vertoning van de Veenendalers. Niet alleen was de nederlaag ruim, maar ook de vijf gele kaarten en een daaruit voortvloeiend rode kaart voor Taoufik Adnane hebben grote gevolgen voor G.V.V.V.. Maar liefst vier spelers zijn de volgende wedstrijd geschorst.
 

Een grotere tegenstelling met een week eerder, waarin G.V.V.V. Spakenburg voetballes gaf (2-0 winst) was niet mogelijk. Het tactische concept (4-4-2) dat trainer John de Wolf toen hanteerde, betaalde zich uit. Tegen DVS'33 liet de trainer G.V.V.V. in een 3-5-2 formatie spelen en dat mislukte volledig. DVS '33 zette G.V.V.V. vanaf het begin tegen de muur. Met handige én irritante spelers als Ali Akla, Kay Velda en Hayri Pinarci wist G.V.V.V. zich geen raad. Het was aan doelman Johan Jansen te danken dat G.V.V.V. door een kopbal van Akla met slechts een 1-0 achterstand ging rusten.
 

De vaak bekritiseerde doelman was de enige G.V.V.V.'er die een dikke voldoende haalde. "Ja, ik heb een prima wedstrijd gekeept, maar wat koop ik er voor", reageerde Jansen na afloop. "Ik pak liever punten voor het team. Je speelt voetbal met elf man, toch?", luidde de onverholen kritiek van de keeper.
 

Jansen had liever gezien dat G.V.V.V. de onverwachte gelijkmaker van G.V.V.V. in de tweede helft had gekoesterd. Invaller Patrick Heesakkers stond in de 78ste minuut aan het einde van een snelle tegenstoot: 1-1.
 

"Daarna moet je er alles aan doen om het gelijkspel tot het einde te consolideren. Maar vijf minuten later stonden we al weer achter", baalde Jansen.
 

Verdediger Basil Camara zorgde voor de 2-1. Maurice de Ruiter en Akla bepaalden de eindstand op 4-1.
 

G.V.V.V.: Jansen, Bonke, Hulbos, Adnane; Terschegget, Van der Voort (63. Alisic), Den Hartog, De Leeuw; Van Meegdenburg (73. Heesakkers), Pilon.
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Geel-zwarte spoken nekken de Blauwen