G.V.V.V. voorlaatste na nieuw verlies

7 september 2015

RIJNSBURG - G.V.V.V. kent de slechtste seizoenstart sinds de ploeg van trainer Erik Assink vier jaar geleden de topklasse binnenwandelde. Na drie duels hebben de Veenendalers zegge en schrijve één punt achter hun naam staan.
 

G.V.V.V. ging zaterdag bij Rijnsburgse Boys met ruime cijfers onderuit: 4-1. Geflatteerd, werd er na afloop in het Veenendaalse kamp geroepen. Maar vier doelpunten tegen krijgen en er zelf maar één maken spreken het tegenovergestelde. Daar doen ook de twee door scheidsrechter De Winter geweigerde penalty's niets aan af.
 

Toch kreeg G.V.V.V. wel degelijk mogelijkheden om de score een ander aanzien te geven. Maar net als vorige week bij ONS Sneek (3-2 verlies) grossierde G.V.V.V. weer in het missen van kansen. Dat euvel begint als een molensteen om de nek van Assinks pupillen te hangen. Met twee langdurig geblesseerde spitsen (Jasmin Ramic en Patrick Heesakkers, red.) moet de trainer in aanvallend opzicht steeds puzzelen. Zaterdag had hij Olivier Pilon in de punt van de aanval geposteerd met op links Danny de Leeuw en op rechts Martin van Eck.
 

Wouter Bonke was zijn plaats achterin kwijt geraakt aan Laurens van der Voort, maar mocht een linie doorschuiven om het gemis van de geblesseerde Adnan Alisic op te vangen. Qua voetbal deed G.V.V.V. zeker niet onder voor Rijnsburgse Boys, vaak waren de bezoekers zelfs de bovenliggende partij. Maar de thuisploeg sprong veel effectiever met de kansen om. Zo viel de 1-0 van Danny van der Vijver na dertien minuten uit het niets.
 

Eigenlijk had juist G.V.V.V. even daarvoor op voorsprong moeten komen, maar De Leeuw schoot op de lat. Illustratief, want er zouden nog veel meer kansen volgen, die niet benut werden. Op één na. Pilon was in de 74ste minuut trefzeker met het hoofd: 3-1. Van der Vijver en Ismail Çelen hadden al voor de 3-0 gezorgd. En Raily Ignacio bracht pal voor tijd de 4-1 eindstand op het bord.
 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos (78. Brouwer), Adnane; Terschegget, Bonke, Den Hartog (65. Talsma); Van Eck, Pilon, De Leeuw.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: De Middelmors (bijna) onneembare veste