G.V.V.V. wiegt fans in slaap op Panhuis

28 september 2015

Ploeg van trainer Assink blijft tegen promovendus uit Hoornaar steken op een 2-2 gelijkspel.
 

VEENENDAAL - Wat is er nodig om een voetbalelftal gemotiveerd aan een wedstrijd te laten beginnen? Allereerst moet een trainer beschikken over spelers, die een doel voor ogen hebben. In het geval van topklasser G.V.V.V. het feit dat aan het einde van de competitie de eerste zeven ploegen naar de nieuw te vormen landelijke divisie. Ten tweede een tegenstander, die ook van plan is er een leuke wedstrijd van te maken. Die uit de schulp durft te kruipen en aanvallende intenties vertoont.
 

Bij G.V.V.V. tegen promovendus SteDoCo was niets van dat alles het geval. Voor de bijna 900 toeschouwers betekende het een verloren middag. G.V.V.V. kon niet en SteDoCo wilde niet. Op G.V.V.V. waren alle woorden die eindigen op loos van toepassing: lusteloos, tempoloos, risicoloos en inspiratieloos. In geen enkel opzicht lieten de pupillen van trainer Erik Assink zien, dat ze volgend seizoen graag in de nieuwe klasse willen spelen. Een naam voor het gedrocht is er nog niet, suggesties zijn welkom bij de KNVB.
 

Vanaf het eerste fluitsignaal trok SteDoCo zich massaal terug op eigen helft en wierp een blokkade op voor het eigen strafschopgebied. "En toen zag ik het al gebeuren. Tikkie breed, tikkie terug en weer tikkie breed", foeterde Assink na afloop.
De coach had zich blauw geërgerd aan het risicoloze voetbal van zijn spelers. "Natuurlijk is het moeilijk voetballen in de kleine ruimte, die we kregen. Maar dan moet de balcirculatie omhoog, moet er lef zijn om naar voren te spelen", vervolgde Assink.
 

Direct na rust leek het G.V.V.V. even mee te zitten. Een verdwaalde voorzet van Rodny Hofman zeilde over iedereen heen en verdween via de binnenkant van de paal in het doel van SteDoCo: 1-0.
Vier minuten later was het al weer gelijk. Mohammed Faouzi kon ongehinderd raak koppen: 1-1. "Dat overkomt ons ook te vaak. Geven we een tegendoelpunt zo gemakkelijk weg", vond Assink. Hij zag zijn ploeg twintig minuten voor tijd toch weer op voorsprong komen. Wilco den Hartog was van twintig meter met een droge schuiver, ook via de paal, trefzeker: 2-1.
"Dan denk je dat de buit binnen is. Maar uit hun gevaarlijkste wapen, lange, kopsterke spelers bij spelhervattingen, valt dan toch nog de gelijkmaker. Tja, dat is dan balen."
Het gebeurde ook nog door een van de onderkant van de lat terugspringende bal, die via het scheenbeen van Martin van Eck in het eigen doel verdween: 2-2. Het paste precies in het beeld van de wedstrijd.
 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Hulsbos, Van der Voort (74. Ramic), Adnane; Den Hartog, Terschegget, Bonke; Van Eck, Talsma, Shanwary (46. De Leeuw).


Wilco den Hartog (rechts) schoot de Veenendalers twintig minuten voor tijd nog naar een 2-1 voorsprong. Foto: Herman Stöver


Balen van fouten in verdediging
 

VEENENDAAL - Nee, genoten had hij niet van de wedstrijd. Wilco den Hartog, de middenvelder van G.V.V.V., kon eigenlijk geen enkel lichtpuntje ontdekken in het duel tussen zijn ploeg en promovendus SteDoCo (2-2).
En dat had hij graag gewild, liet Den Hartog doorschemeren. Hij had ook geen verklaring voor de totale off-day van G.V.V.V. Geen enkele speler stak met het hoofd boven het maaiveld uit. Alle linies faalden tegen de puur verdedigend ingestelde tegenstander.
 

Maar waar Den Hartog nog het meeste baalde, was het feit dat G.V.V.V. twee keer een voorsprong uit handen gaf. "Dat gebeurde in mijn ogen op een manier, die nooit had mogen gebeuren. Verdedigingsfouten? Jazeker. We stonden bij die twee tegengoals niet goed, gaven ze veel te gemakkelijk weg."
Hij had ook gezien dat G.V.V.V., vooral in de eerste helft, in een veel te laag tempo had gespeeld om de massieve verdediging van SteDoCo te verontrusten.
"Het is moeilijk voetballen in de kleine ruimte en dan moet je een keer geluk hebben dat de bal wel goed valt. Toch maakten we twee doelpunten. Daarna moet je de winst niet meer weggeven. Dit zijn dure verliespunten", mokte Den Hartog.
 

Daar had hij gelijk in. G.V.V.V. staat na zes duels op een twaalfde plaats met slechts zes punten. Daarmee is de Veenendaalse topklasser vier punten verwijderd van de zevende plaats, die G.V.V.V. minimaal nastreeft. Geen onoverkomelijke marge, maar als zelfs van een povere tegenstander als SteDoCo, dat met één punt naar Veenendaal kwam, niet gewonnen kan worden, geeft dat weinig vertrouwen voor de toekomst.
G.V.V.V.-trainer Erik Assink spreekt wel steeds over het feit dat alle gespeelde wedstrijden eigenlijk door G.V.V.V. gewonnen hadden moeten worden. De realiteit is dat de Veenendalers dat nog maar één keer deden.
 

G.V.V.V. mist te veel spelers om aanvallend gevaarlijk te zijn
 

VEENENDAAL - Wie maakt de komende weken de doelpunten voor G.V.V.V.? Dat is de vraag, waar trainer Erik Assink mee worstelt. Jasmin Ramic mocht zaterdag tegen SteDoCO voor de eerste keer in een competitieduel twintig minuten meedoen. Daarvoor was de spits steeds geblesseerd.
De snelle Olivier Pilon is nog een paar weken met een hamstringblessure uitgeschakeld en Adnan Alisic haakte zaterdag op het laatst af, met ook een hamstringblessure.
Simon Brouwer is pas na de winterstop weer inzetbaar, hij kampt met een knieblessure en spits Patrick Heesakkers komt terug van een enkelkwetsuur. Hij speelde nog geen minuut. "Ik verschuil me er niet achter, maar heb er wel mee te maken", was het commentaar van trainer Erik Assink.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. kan muur van SteDoCo niet slechten