G.V.V.V. zelfbewust naar Hardenberg

19 september 2015

VEENENDAAL - G.V.V.V. heeft moed geput uit de 2-0 overwinning die de ploeg van trainer Erik Assink vorige zaterdag behaalde op IJsselmeervogels. Een zege die zijn ploeg hard nodig had, liet de coach na afloop weten.
Gisteren bevestigde hij dat de zege een prima medicijn is geweest voor het zelfvertrouwen. "Dat kan ons goed van pas komen tegen HHC Hardenberg", vertelde Assink. "Niet dat ik me op voorhand rijk reken, maar we gaan toch veel zelfbewuster naar HHC dan als we verloren hadden."
 

HHC lijkt een angstgegner voor G.V.V.V. Twee voorgaande wedstrijden op De Boshoek werden ruim verloren (6-2 en 5-1). De andere twee duels eindigden gelijk (2-2 en 1-1). Daarbij moet aangetekend worden dat de omstandigheden G.V.V.V. niet altijd meezaten.

Vorig seizoen, toen met 5-1 werd verloren, speelde arbiter De Lima Schepens een hoofdrol door Wilco den Hartog en Rodny Hofman nog voor rust naar de kleedkamer te sturen en een glaszuiver buitenspeldoelpunt goed te keuren. De Lima Schepens is intussen gestopt, van hem zal G.V.V.V. geen last meer hebben.
Vanmiddag deelt scheidsrechter Koekoek uit Almere op De Boshoek de lakens uit en Assink hoopt dat hij na afloop met meer plezier op het optreden van zijn plaatsgenoot terugkijkt.
 

Met de winst van vorige week in het achterhoofd dicht Assink zijn ploeg dus wel degelijk kansen toe. "Als we zo kunnen spelen als we bij vlagen tegen ONS Sneek, Katwijk en Rijnsburgse Boys hebben gedaan, moet elke ploeg rekening met ons houden. Dus ook HHC. Maar dan mogen we ons geen slippertjes veroorloven."

Twee sterkhouders, Hielke Penterman en Sargon Gouriye, ruilden HHC in voor Achilles'29 en Spakenburg, de Hardenbergers haalden onder anderen Mark Veldmate van MVV, Jan Hooiveld van WKE en Philip Ties van SC Genemuiden.
 

HHC Hardenberg - G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Boshoek, Hardenberg). G.V.V.V., geblesseerd: Jasmin Ramic (hamstring), Patrick Heesakkers (enkel), Adnan Alisic (hamstring), Simon Brouwer (knie).

Door: Eit Hendriks