Heesakkers: ‘Ik moet geduldig zijn’

1 april 2016
Patrick Heesakkers (24) moet een beroep doen op zijn geduld. De spits staat te trappelen om in de basiself van de Veenendaalse topklasser te beginnen, maar moet het tot dusver doen met invalbeurten.
 
Met zijn imposante lichaamsbouw lijkt Heesakkers de ideale pinchhitter om in de laatste minuten van een wedstrijd een doelpunt te forceren. Zoals bijna veertien dagen geleden nog, toen hij met een simpele schuiver de gelijkmaker aantekende tegen DVS ’33. Het doelpunt verloor uiteindelijk zijn waarde door de ruime overwinning van de Ermeloërs (4-1), maar de Nieuwegeiner lijkt steeds nadrukkelijker op de deur te kloppen.
 
‘Klaar voor’
Heesakkers baalt dat hij in de strijd met eerste spits Dennis van Meegdenburg het onderspit moet delven, maar blijft overwegend positief. ,,Ik blijf hard werken voor mezelf en geef alles om mezelf in de kijker te spelen van trainer. De rol van pinchhitter? Mensen mogen mijn rol noemen zoals ze willen. Natuurlijk wil je zo veel mogelijk spelen, maar het is aan de trainer om de opstelling te maken. De enkelblessure die ik aan het begin van dit seizoen opliep, helpt natuurlijk ook niet mee. Dat vrat wel aan me, maar daar ben ik wel overheen. Ik ben er nu klaar voor.”
 
Patrick Heesakkers omspeelt in het duel met SV Spakenburg doelman Barry Ditewig. Even later wordt zijn inzet, tot twee keer toe, van de doellijn gehaald. 
 
Geduldig
,,Ik zie dit eerste jaar als een ontwikkelingsjaar, merk ook wel dat ik beter ben geworden op een aantal facetten, zoals koppen”, stelt hij. ,,De overstap naar G.V.V.V. maakte ik afgelopen zomer om te kijken waar mijn plafond lag. Of ik daar al achter ben? Op de trainingen gaat het allemaal goed, de wedstrijden kan ik moeilijk beoordelen, omdat ik veel korte invalbeurten maak. Ik moet geduldig zijn. Het heeft weinig zin om boos te zijn, want vooral nu staat het teambelang voorop.”
 
Capelle volgt op vier punten
Ook Heesakkers beseft dat het nu om de knikkers gaat. G.V.V.V. heeft met nog zes wedstrijden in het verschiet een schamele twee punten voorsprong op nummer acht Rijnsburgse Boys. Om de felbegeerde zevende plaats aan het einde van het seizoen over de streep te trekken, moeten de blauw-witten zaterdag in de eerste plaats afrekenen met nummer tien Capelle, dat vier punten achterstand heeft op de Veenendalers.
 
Heesakkers maakte in de uitwedstrijd bij Capelle zijn eerste, officiële doelpunt in Veenendaalse dienst.
 
Goede herinneringen aan Capelle
Heesakkers bewaart goede herinneringen aan de eerdere ontmoeting in Capelle, waar hij na een lange periode van blessureleed de wedstrijd in het slot gooide. ,,Dat was een lekker moment. Capelle zette in de slotfase aan en uit de counter wist ik de beslissende 1-3 te maken. We zijn zaterdag aan onze stand verplicht te winnen van Capelle, zeker na de 4-1 nederlaag tegen DVS ’33. Dat was op z’n zachts gezegd niet onze beste wedstrijd van het seizoen. De drie thuiswedstrijden die nog op het programma staan (tegen Capelle, FC Lisse en Rijnsburgse Boys, red.), moeten we sowieso winnend afsluiten. Ik heb daar vertrouwen in.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Edwin van Alfen & Dick Gijsbertsen