Heesakkers wil meer zijn dan alleen maar pinchhitter

23 april 2016

VEENENDAAL - Geduld is een schone zaak, maar houdt ook een keer op, meent Patrick Heesakkers (24). De boomlange spits kwam vorige zomer van JSV Nieuwegein naar G.V.V.V., maar had de pech dat hij tijdens de voorbereiding op de nieuwe competitie onder het mes moest voor een enkelblessure.

"Toen ik weer kon spelen, was het logisch dat ik als laatste in de pikorde moest aanschuiven. Half november verving ik een half uur voor tijd Dennis van Meegdenburg tegen DVS '33 Ermelo. Daarna gebeurde dat vaker. Maar een hele wedstrijd heb ik nog niet mogen spelen. Daar ben ik niet boos over, het is de keus van de trainer en daar schik ik me gewoon in", vertelt Heesakkers.

Hij ziet het eerste jaar bij G.V.V.V. als een leerjaar, waarin hij moet wennen aan het spelen op het hoogste amateurniveau. "Op de trainingen gaat het prima, in wedstrijden heb ik alleen tijdens korte invalbeurten kunnen laten zien wat ik in huis heb. Een neusje voor de goal? Ach, ik heb in slotfases van wedstrijden een paar doelpunten meegepikt. Vijf om precies te zijn. Ja, evenveel als Dennis (Van Meegdenburg, EH)", lacht de inwoner van Nieuwegein met een knipoog.

Vandaag is FC Lisse de tegenstander van G.V.V.V. Heesakkers verwacht niet dat het tegen FC Lisse, dat voorlaatste op de ranglijst staat, een walk-over voor de Veenendaalse ploeg zal worden.
"We moeten tegen elke tegenstander vanaf het begin bij de les zijn, maakt niet uit op welke positie ze staan. De uitslagen bewijzen keer op keer dat laagvliegers zomaar van hoog geklasseerde ploegen winnen. Wij hebben de drie punten hard nodig om naar de tweede divisie te promoveren", waarschuwt de spits.

Een terechte waarschuwing, want FC Lisse zal er alles aan willen doen om niet als voorlaatste te eindigen en vervolgens in een dubbele finale met de winnaar van de derde periode uit de hoofdklasse C uit te maken wie komend seizoen in de topklasse (wordt derde divisie) voetbalt.

G.V.V.V. wil op de zevende plek eindigen om promotie af te dwingen en is daarover met Rijnsburgse Boys in gevecht. Beide ploegen hebben 38 punten en G.V.V.V. heeft een beter doelsaldo, maar dat telt aan het einde van de rit niet. Eindigen beide ploegen in punten gelijk, dan volgt er een beslissingswedstrijd.

Het programma van beide teams: G.V.V.V.: vandaag thuis tegen FC Lisse, daarna uit tegen Katwijk en IJsselmeervogels en als laatste thuis tegen Rijnsburgse Boys.
Rijnsburgse Boys: vandaag uit tegen Excelsior Maassluis, daarna uit tegen Spakenburg, vervolgens thuis tegen Capelle en uit naar G.V.V.V.

G.V.V.V. - FC Lisse (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).
G.V.V.V.: geen bijzonderheden.

Door: Eit Hendriks