Het pad naar de tweede divisie ....

19 maart 2016

Het pad naar de tweede divisie kent hobbels voor G.V.V.V.
 

VEENENDAAL - Langzaam maar zeker komt het einde van de voetbalcompetitie in zicht. Voor clubs die meedoen om de prijzen of zich nog veilig moeten spelen breken spannende tijden aan.
 

Wat de zaterdagtopklasse betreft zijn er nog zeven speelrondes te gaan en daarin moet G.V.V.V. de huidige zevende plek op de ranglijst zien te consolideren.
In de nieuw te vormen tweede divisie stromen de eerste zeven ploegen uit de zaterdag- en de zondagtopklasse automatisch in. Deze veertien clubs worden aangevuld met vier beloftenteams uit het betaald voetbal.
 

G.V.V.V. heeft een veilige marge van vijf punten ten opzichte van Rijnsburgse Boys opgebouwd en staat zelfs zes punten voor op DVS '33 uit Ermelo. En afgaande op de galavoorstelling die de ploeg van trainer John de Wolf vorige week tegen Spakenburg het publiek voorschotelde (een veel te krappe 2-0 winst), is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht.


Wilco den Hartog (l.) duelleert tegen Spakenburg. Foto: Herman Stöver


Als G.V.V.V. dezelfde vorm en inzet vanmiddag tegen DVS aan de dag legt, kan de ploeg uit Ermelo van het lijstje concurrenten afgestreept worden. Maar de wekelijkse uitslagen in de topklasse laten keer op keer verrassingen zien. Daarom verkeert niemand in het Veenendaalse kamp nu al in een hosannastemming.
Voorzichtigheid is troef en de aloude clichés van 'we bekijken het van week tot week' en 'elke wedstrijd is een finale' vliegen bij toerbeurt over tafel.
 

Want bij iedereen is duidelijk dat G.V.V.V. zeven duels vol aan de bak moet om promotie te bewerkstelligen. De ploeg gaat op bezoek bij DVS. Thuis werd het 3-3 na een boeiend gevecht. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, hoewel G.V.V.V. iets meer recht op een zege had.
 

Restprogramma G.V.V.V.: 2 april G.V.V.V. - Capelle, 9 april Kozakken Boys - G.V.V.V., 23 april G.V.V.V. - FC Lisse, 30 april Katwijk - G.V.V.V., 7 mei IJsselmeervogels - G.V.V.V., 14 mei G.V.V.V. - Rijnsburgse Boys.
 

DVS '33 - G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark DVS '33, Ermelo).
 

G.V.V.V., geschorst: Rodny Hofman.
 

Door: Eit Hendriks